Uite aici o rețetă care înlocuiește cu mare succes prăjiturile:
- Seara decojești niște alune de pădure și nuci. Le pui într-o cană mare cu apă, împreună cu migdale, semințe de in, răsărită, bostan, chia, susan și ce mai vrei tu. Ai grijă că se vor umfla.
- Dimineața arunci apa, păstrînd doar puțină pe fundul cănii.
- Adaugi cîteva linguri de pudră de roșcove și de miere de albine, după gust.
- Amesteci bine și va rezulta un fel de ciocolată, pe lîngă care ceea ce se vinde la magazin drept ciocolată e o minciună. Poftă bună!
Deci..am cateva intrebari:
- ce consistenta are produsul final?
- se poate pastra mai multe zile ?
- pudra de roscoave????
Cozonac? Nu, pîine de casă din făină integrală de grîu Spelta și coaptă cu grijă la cuptor în tavă ceramică, eventual cu maia din făină de secară în loc de drojdie. Puțini cunosc gustul și mirosul acestei pîini.
Dacă însă combini făina de grîu cu cea de secară, orz, ovăz și nu mai știu ce pune nevastă-mea acolo și faci un fel de turte, rezultă ceva ce bate orice pască, fie ea și cu brînză, ou, stafide și zahăr. Mărturisesc că nu am mîncat des, dar niciunde în altă parte nu am avut șansa să mă bucur de așa ceva. Abia aștept să ajung în țară...[/quote]
Turte care bat pasca????Cu drojdie sau fara? sare, miere???Altceva?
Chiar nu stiu ce am facut...
Last edited by Leoaica; 14.08.2013 at 14:02:31.
|