Cîteva idei ca răspuns:
A te preocupa de ceea ce mănînci nu înseamnă să fii obsedat. La fel cum a avea agrijă de sufletul tău nu e automat extremism. Da, sînt oameni care cred asta, dar problema e la ei de fapt.
Ce se întîmplă dacă adaugi ceapă necălită în mîncare? Gustul nu se schimbă, însă calitatea mînării crește.
Borșuri, ciorbe, supe... toate conțin multă apă, care împiedică o digestie corectă. Și mie îmi plăceau, dar am renunțat la ele.
Întrebare capcană: dacă postul decongestionează organele, de ce reveniți la mîncarea care o congestionează? Eu știu bine de ce.
Despre ciocolata de roșcove:
- Consistența o dai după cum ai chef. Poți obține un produs vîscos în care semințele sînt întregi și care se mănîncă cu lingurița. Sau poți folosi un blender ca să sfărîmi semințele hidratate și mai apoi amesteci cu pudra și cu mierea obținînd bomboane care se trec și prin nucă de cocos răzuită.
- Bomboanele se pot păstra la frigider, dar nu rezistă mult. :) Ciocolata nu are sens să o ții pe mai tîrziu, faci cît mănînci. În general, mîncarea trebui consumată îndată ce se gătește.
- Pudra de roșcove se găsește în marile orașe, dar nu la supermarketuri. Căutați pe net și sigur veți găsi. E și ieftină.
Despre turte nu am ce să spun decît că au fost excelente. Sînt o mîncare completă, sățioasă și extraordinară. Am acasă rețeta, nu știu măsurile pe de rost. Se fac cu puțină sare (de-aia cu minerale, nu iodată), ca și pîinea obișnuită (dar fără drojdie, deci nu cresc), așa că nu sînt dulci. Dacă vreți dulce, mîncați pîine cu coaja arsă care conține ouă, zahăr, cacao, nuci și cu rahat = chimicale colorate. Sau pîine rumenită cu brînză îndulcită și stafide.
Apropo de margarină sau unt, am descoperit un înlocuitor superb care se poate folosi la multe feluri de mîncare: avocado. Ideea e că trebuie să așteptați o zi-două pînă devine moale, matur.
Și o ultimă idee. Și eu aș putea fi vegetarian care mănîncă exclusiv vegetale și să mor de cancer după cîțiva ani dacă folosesc rețete proaste de genul cartofi prăjiți, fasole prăjită, ceapă călită, ceapă tăiată și ținută la frigider = otravă curată, prăjituri cu margarină, zahăr rafinat și cacao + chimicale la greu, pîine albă din comerț = zeci de Euri cu gust ciudat și consistență de cauciuc, legume prăjite în ulei, ”sucuri” = chimicale cu apă (apă din surse îndoielnice), apă de la robinet care conține bonus fluoruri, clor, rugină și aluminiu ce nu se distrug prin fierbere, sare iodată, murături în oțet plus chimicale, soia și alte alimente modificate genetic și exemplele pot continua. Uite-așa ești viiigăn și mori cu zile.
Last edited by Florin-Ionut; 14.08.2013 at 18:00:59.
|