View Single Post
Vechi 16.08.2013, 05:22:58
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Ma cheama Mihaela si cu siguranta stiti, numai de cate ori m-a apelat cezar asa aici pe acest thread pe care vad ca il cititi asiduu. Dar asta arata ce respect aveti pentru oameni in general.

Astept cu nerabdare sa aratati unde scrie ca aceste poze sunt trucate.
Stiti care este de fapt regula in cazuri de controversa intre crestini, mai ales ca e vorba despre faptul daca este o minune sau nu infaptuita de Dumnezeu? ei bine, ierarhii trebuie sa se pronunte nu dvs sau eu. de aceea am spus ca sa asteptam sa ne lumineze bunul Dumnezeu.
Aveti cumva impresia ca eu nu citesc? ci vin aici si spun fraze ce le visez noaptea in somn? aceasta nu este atitudine de crestina doamna mai ales ecumenista adica iubitoare. Ca aceasta este virtutea confiscata de ecumenisti dar se pare ca dvs o uitati venind aici cu atacuri la persoana, gen necitita, inchisa in borcane si globuri de sticla si mai stiu ce idei imaginare.

Ce respingere doamna? unde ati vazut pe mine ca resping Sfintele canoane? nu cumva acum dvs vorbiti din ce visati noaptea?
nu v-ati plictisit sa cautati citate care va satisfac ideile si teoriile? oricand , prin rastalmacire, veti gasi citate sa va gadile impresiile.

Acum ce faceti decretati teoreme si axiome? Nu vedeti ca aceasta postare a dvs este pur parere personala? da nu aveti cum sa vedeti, ca va uitati la paie si nu vedeti barnele.

Tocmai ca sustinatorii dvs au venit sa ne spuna ca aparatul fotografic nu are cica ochi duhovnicesc. Nici macar nu ati inteles cuvintele mele, au fost prea complicate pentru dvs. Deci modul stiintific amintit de mine, este pentru ca am facut referire la ideea celor pe care ii sustineti ce au venit aici sa ne serveasca modul stiintific si sa spuna ca harul nu poate fi prins de aparatul foto acuzandu-ma pe mine ca tocmai, culmea , cred pur si simplu.

Dvs si lor le mai spun ca nu e vorba de aparatul foto, (deci stiinta) ci e vorba de hartia fotografiei . Asa cum Dumnezeu a facut minuni cu pietre (a scris ingerul cu degetul pe piatra ca in unt) si cu lemn pictat ( icoana pregatita slefuita, curatata, pictata, vernisata de om) si care apoi a plans sau a izvorat mir asa poate face si cu hartie fie ea si fotografica. Tocmai acest simplu "crezi in Dumnezeu" inseamna sa crezi ca Dumnezeu face ce voieste, cum voieste si cu cine voieste fie si minuni.

Poate mintea dvs va spune asta insa eu spun doar atat: ca am spus aceleasi cuvinte pe care le-a spus Decebal insa cu cateva zile inainte, eu spunand ca nu avem nevoie de minuni ca sa demonstram Duhul Sfant si deci nu vad de ce sa aduca ortodocsii poze trucate sa dovedeasca ceva ce nu e nevoie iar Decebal speculeaza aceasta idee si o aduce dupa cateva zile intoarsa cum ca nu avem nevoie de minuni dar cine are nevoie este ortodoxist. Nu sesizati nici acum viclenia?

e randul meu acum sa spun: poate e prea mult doamna , ideile dvs dau pe afara, si trec dincolo de pragul iubirii crestine.

Nu stiu daca poza e facatura sau nu si nu ma pronunt in acest loc, astept ierarhi, preoti sa vina sa ne lumineze.
Eu nu am nevoie de astfel de minuni, am mai spus-o, vad ca trebuie sa repet pentru dvs insa cred ca americanii au nevoie.

asa, despre minima educatie a dialogului, vad ca aveti multa de aceea ati venit cu postarile astea, sa imi spuneti ca habar nu am, ca sunt necitita, ca stiti dvs treaba asta ca sunteti extracitita si dogmatizata si a trebuit sa veniti sa imi dati vreo doua peste nas. asta ca tot vorbeam de luat la bataie. da , curat exemplu monser, de educatie a dialogului.

Nu noi facem diferente doamna, daca suntem crestini cu adevarat, ca stie bunul Dumnezeu cum este fiecare. Cine face comparatii intre oameni acela e muncit de draci.
in materie de elan crestinesc stati linistita si nu va necajiti ca dvs aveti unul mai mare nu ca mine.

Nu am citit acest topic de loc deci nu stiu ce s-a discutat acolo despre asta. Nu cunosc stilisti si nu ma intereseaza stilismul. de aceea nici nu am citit, pentru ca am vazut in titlu expresia "numai pe stil vechi" si chiar nu ma intereseaza ce spun stilistii. Pot sa spuna ce au chef despre ortodocsi, pe mine nu ma afecteaza, eu stiu ca stie Dumnezeu cum suntem fiecare.

Vad ca mesajul meu v-a suparat si nu asta a fost intentia mea; si-mi pare rau. Supararea va face sa abordati un ton departe de a fi civilizat; dar e problema dumneavoastra. Eu sa stiti ca nu ma supar. Doar constat.

Nu va stiu numele adevarat si nu vad de ce ar trebui sa-l stiu. Daca ne-am ales un nume de user pe forum (user name) semnam cu acel nume si ceilalti ni se adreseaza pe acel „user name”. De obicei spun: doamnei/domnului cu nume de forum....De putine ori am procedat altfel, tocmai ca sa nu gresesc.

Am respect pentru om; si respect ideile oricarui om. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu orice parere sau punct de vedere. Dar nu atac pe nimeni.
Dar daca-mi propun sa punct la punct pe cineva (nu sa-i dau peste nas – cum spuneti dvs. – expresia nu-mi place), de obicei, reusesc. De cand ma straduiesc sa am comportament crestin (fara sa reusesc, e adevarat) nu prea mai am obiceiul sa punct la punct pe cineva.

Nu am citit nicaieri (dar poate n-am stiut eu sa caut sau n-am nimerit pe o situatie de acest gen) ca Biserica sa se pronunte pe marginea unui astfel de caz: o „minune” surprinsa cu aparatul de fotografiat. Asta intra in categoria „Dosarele X”, Paranormal etc.
Pana sa se pronunte cei in drept (daca se ocupa cineva si de acest gen de intamplari) pot sa am un punct de vedere. Eu nu cred ca fotografia respectiva a surprins o minune.
Si sunt convinsa ca o astfel de metoda nu ajuta nici credintei ortodoxe si nici credinciosilor ortodocsi.
N-am spus nicaieri si nici macar n-am lasat sa se inteleaga ideea ca nu cititi etc. Si nu fac "atacuri la persoana". Daca asta ati simtit dumneavoastra, problema va apartine.

Exista pe forum (asa am spus si in mesajul pe care vi l-am adresat) un fel de plictiseala sau cateodata chiar suparare cand cineva da citate din Biblie, Sfintii parinti etc. Nu m-am referit la dvs. Nu trebuia sa va suprati chiar asa de rau. Va rog frumos sa ma iertati.

Nu dau citate care sa vina in sprijinul „teoriilor mele”. N-am lansat teorii: nu sunt academician, nu sunt un fel de Einstein... dar nici imbecila nu sunt. Imi argumentez gandurile cu citatele respective; nu talmacesc si nici nu rastalmacesc Cuvantul din Biblie; e pacat sa o faci; e pacat mare.

Daca vi se pare ca in Evanghelia dupa Marcu acel: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele” este altceva decat esenta credintei in Dumnezeu.. atunci e dreptul dvs. sa ganditi asa. Eu asa am inteles si asa gandesc. Si ma ajuta si Parintele N. Steinhardt (si nu numai) in acest sens.

Nu stiu unde este “viclenia” domnului cu nume de forum Decebal. Eu am avut multe controverse cu dânsul. Dar mi se pare corect sa recunosc daca un om are dreptate in ceea ce spune. Dar daca gandim la fel (pe o problema, la un moment dat) de ce sa nu sa spun? Nu mi-e frica de gandurile mele. Mie mi-e frica doar de Dumnezeu. Si-i multumesc Parintelui Rafail Noica pentru modul deosebit si cald in care vorbeste despre frica lui Dumnezeu.

Este o diferenta mare intre a „judeca pe cineva” si a-ti formula o parere, un punct de vedere despre cineva. Nu putem sa traim fara sa vedem ce se intampla in jurul nostru. Nu cred ca daca facem comparatii intre oameni suntem munciti de cel rau. Cum sa stim daca suntem sau NU, pe drumul bun, daca nu facem comparatii? Stiti alta cale? Poate o impartasiti cu noi.
Ca sa stii cine este crestin adevarat si cine nu este, trebuie doar sa citesti Biblia si Scrierile Sfintilor parinti. Stiti cat de mult se vorbeste despre ”cat de crestini sunt crestinii?”

Last edited by Nastya; 16.08.2013 at 05:27:00.
Reply With Quote