View Single Post
Vechi 16.08.2013, 19:42:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Vezi că din nou te înșeli, Cătăline? Vezi că iar aberezi fără să studiezi exact ceea ce am spus? Chiar și așa, discuția respectivă era purtată în cpntextul mai larg al temei acelui fir de discuție la care am dat trimitere. Nu ai decât să mergi acolo și să vezi exact ce am scris, iar nu aberația pe care ai interpretat-o tu. Acolo era vorba despre nașterea din nou din Dumnezeu și despre intrarea în împărăția lui Dumnezeu, nu despre mântuire la general; lucrurile sunt spuse foarte clar de mine și de tikkun_olam, nu cred că este necesară misitificarea ta. Dacă crezi că ai ceva de comentat, nu de bârfit în chip greșit pe alte topicuri, mergi pe firul de discuție respectiv, la care am dat link, și citește și răspunde acolo.
Eu am vazut ce ai scris si atunci, si cred ca ti-am si scris mesaje. Adica faptul ca e complet gresit ce sustineai, nu stiu de unde ai luat invatatura aceea. Adica: "Un prunc botezat nu este în mod necesar născut din Dumnezeu" sau "Pruncii botezați nu intră în împărăția lui Dumnezeu. Ei sunt doar botezați, salvați datorită botezului, dar nu mântuiți în chip autentic și nici apți pentru a intra în împărăția lui Dumnezeu."
Am mai intalnit la cineva care avea conceptii moderniste ideile acestea cu mantuire partiala, salvati, etc. Cei ajunsi in Rai se mantuiesc, tocmai de aceea se face si botezul la varsta frageda. In schimb nu au toti aceeasi slava, in functie de fapte, sunt mai multe lacasuri si in Iad si in Rai.
Reply With Quote