Citat:
În prealabil postat de Decebal
Și unde ai mai văzut dumneata, Cezărele, această interpretare a textului de la Ioan 3,8 la vreun sfânt părinte ori la vreun sfânt ori la vreun teolog? Poți să răspunzi, Cezărele, sau ești cuprins de învolburarea monologului ori a monoloagelor tale de pe forum? Dacă nu răspunzi corect și concludent la această întrebare, nu avem noi oare dreptul de a te vedea ca pe un "sfânt părinte" care se erijează, fără argumente, în autoritate doctrinară, de interpretare a Scripturii, fără ca să aibă vreo minimă recunoaștere din partea cuiva, nici măcar din partea cuvintelor anterioare ale sfinților Bisericii? Dacă te gândești, Cezărele, să răspunzi, atunci fă-o cum o faci și răspunde în contextul mai larg ale celor pe care le-ai spus, în încercarea ta literară speculativă, din postarea anterioară.
|
Nu știu Decebal, eu nu am cunoștințele tale teologice, citesc și eu Scriptura ca tot creștinul, mai citesc și-o carte de catehism, mai și un Părinte sfânt, mai și cuget nițel etc.
În ultima vreme, că m-am ocupat mai mult cu cartea asta, prins fiind de niscai treburi studențești, am citit și câteodată am citat din textul semnat de Arhid. Prof. Dr. Ioan Zăgrean și Pr. Prof. Dr. Isidor Todoran. Autorii manualului de dogmatică ortodoxă pentru seminarii. Niște profesori doctori, oarecare, acolo. Creștini mărunței, desigur, iar nu cum sunteți voi ortodoxiștii de serviciu ai forumului.
Pe mine așa m-au învățat ei. Precum și alți autori români, americani, greci, ruși dar nu am acum la mine locuri de prin cărți și nume.
În definitiv, dacă ții morțiș să te lămurești, dacă chiar îți pasă să cunoști o astfel de perspectivă (care nu e alta decât cea ortodoxă, dintotdeauna în Biserică), poți și tu să cauți și să citești, nu-i așa?