View Single Post
Vechi 18.08.2013, 22:34:01
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stireana Vezi mesajul
"Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți."

Ș-atunci, dacă nu respectăm cele sus-spuse și ne tot întoarcem buzunaru' când pe față, când pe dos, arătându-i Domnului Dumnezeului nostru, ca unui precupeț, că nouă ne arde de tocmeală și nu suntem dispuși să răsturnăm punga cu "talanți" pe masă, de ce ne trecem "ortodox" ca normă de prezentare, și nu scriem apăsat "mâglisitor new age" spre a nu mai exista echivocități în înțelegere?
Stireana, îmi atribuiți afirmații pe care nu le-am susținut și pe care nici prin gând nu mi-ar fi trecut să le promovez.
Îmi puteți arăta unde anume, în textul mesajului citat de dvs, am contestat sau am relativizat porunca iubirii?
M-am referit la cu totul altceva și nicidecum la New Age: m-am referit la respectul lui Dumnezeu față de libertatea noastră! M-am referit la faptul că Domnul Dumnezeul nostru, Care "vrea ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină" (II Tim2, 4), ne-a creat liberi, având inclusiv putința de a I ne opune, de a face ca voia Sa eternă - aceea a mântuirii noastre - să nu se împlinească.
Minunat este Domnul Dumnezeul nostru Care, în dragostea Sa infinită și necondiționată față de fiecare dintre noi, Își limitează atotputernicia, Se smerește de dragul libertății noastre căci Hristos, așa cum scria atât de minunat părintele Dumitru Stăniloae, ne răâne alături chiar și-n revoltele noastre împotriva Lui!
Paul Evdokimov arăta, în lucrările sale "Vârstele vieții spirituale" și "Cunoașterea lui Dumnezeu în tradiția răsăriteană", faptul că, pe Cruce, Domnul Hristos, împotriva Lui Însuși, a luat partea noastră.
Ce ar mai fi de adăugat?
Cum am putea slăvi dragostea lui Dumnezeu?
Căci orice cuvânt al nostru, în contrast cu lumina veșnică și infinită a iubirii Sale covârșitoare, rămâne banal... "aramă sunătoare și chimval zăngănitor"...
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca

Last edited by laurastifter; 18.08.2013 at 22:39:38.
Reply With Quote