Ati incercat sa aflati cate ceva despre Parintele Petru Pruteanu si despre site-urile „perfect ortodoxe” pe care a aparut minunea cu botezul, lumina, poza etc. ?
Parintele Petru Pruteanu este ortodox, dar pe stil vechi.
Din CV:
<<În iulie 2003 transferat în Eparhia de Edineț și Briceni unde, în același an este hirotonit ierodiacon și ieromonah de către Episcopul Dorimedont (Cecan), pe seama Mănăstirii „Nașterea Domnului” din Zăbriceni, raionul Edineț. >>
http://www.teologie.net/ieromonah-petru-pruteanu/
<<La data de 4 august 2009 s-au împlinit 10 ani de la înființarea Mănăstirii „Nașterea Domnului” din s. Zăbriceni, raionul Edineț. Cu acest prilej, în ziua de prăznuire a Sfintei Maria Magdalena și a Sf. Sfințit Mucenic Foca, Mănăstirea Zăbriceni și-a sărbătorit hramul de vară, la care au participat mai mulți protopopi și preoți, stareți și starețe de mănăstiri, ctitori și binefăcători ai Mănăstirii, precum și peste 400 de credincioși din mai multe părți ale țării.>>
http://www.teologie.net/monastery.html
In calendarul ortodox al Bisericii Ortodoxe Române (stil nou) in ziua de 4 august 1999 erau pomeniti Sfintii sapte tineri mucenici din Efes; Cuv. Mc. Evdochia (Calendarul Crestin ortodox 1999, Tiparit cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodxe Române, Sfanta Arhiepiscopie a Bucurestilor, Bucuresti 1999); in acest an in ziua de 4 august au fost pomeniti Sfintii sapte tineri mucenici din Efes si Sf. Mc. Tatuil.
Sfanta Mironosita intocmai cu Apostolii Maria Magdalena se pomesneste la noi, in Biserica Ortodxa Romnâna(stil nou) in ziua de 22 iulie (deci cu 13 zile inainte).
Cred ca stim cu totii ca Biserica Ortodxa Rusa (de care apartine Manastirea Zabriceni) tine calendarul vechi, neindreptat.
Asta n-ar fi nicio problema. Fiecare om e liber; asa l-a lasat Dumnezeu. Dar corect era sa se spuna ca Parintele Petru Pruteanu este ortodox de stil vechi.
Eu am fost prima inselata in privinta parintelui. Mea culpa. Mi s-a parut interesant comentariul (mai ales alcel P.S.).
Daca dumneavoastra ati stiut, ma bucur; dar ma intristez ca nimeni nu a specificat acest lucru.
Nu ca sa mai fie un prilej de anatemizari, rautati, concurs de lapidare; pur si simplu ca sa stim.
Nu e ceva grav, nu e in afara legii; nici macar Biserica Ortodoxa de de stil vechi din România nu este in afara legii.
Doamne ajuta!