View Single Post
Vechi 19.08.2013, 18:51:00
Nastya
Guest

Implicit

In România, din nefericire in timpurile din urma, a inceput asa un fel de campanie pentru impartasirea cu Sfinatele Taine mai des, ajungandu-se chiar la ideea ca n-ar mai fi nevoie si de spovedanie. Veti vedea din articolele pe care o sa le postez si poate ati vazut acest lucru si in cele doua articole: al Parintelui Roman Braga si al Parintelui Gheorghe Calciu, emblematice pentru aceasta disputa.

Pentru ca este deja o disputa. Si orice disputa inseamna, sau poate sa devina o dezbinare.

Biserica Ortodoxa este si asa prea dezbinata, prea divizata.

Si, trecand acum in asa zisa tabara a traditiilor noastre, de ce ar trebui sa ne faca ordine in casa noastra, un invitat, sau un turist sau un neavenit?

Stim cu totii ca un crestin: daca vreti ortodox; daca trebuie ortodox pe stil vechi; si pentru ca si noi românii suntem in Biserica Ortodoxa, si crestinii ortodocsi pe stil nou; revenind: stim ca un crestin este dator ascultare. Aici, mai ales in ultima vreme apare si avertismentul: ascultare dar....pana la un punct. Cine stabileste pana unde?
Si Adam a avut sansa sa dea ascultare, dar n-a facut-o! Si stim cu toti ce a urmat.

<<La o conferinta, primeam bilete. Si-mi zice unul ca el are un pacat mic. Dar eu cunosc un pacat si mai mic decat al lui. Adam n-a facut altceva, decat a muscat dintr-un mar. N-a fost impotriva lui Dumnezeu, nu s-a indoit de existenta puterii divine, dar n-a ascultat. Si a rasturnat cerul si pamantul. Nu exista pacat mic! A trebuit sa vina Hristos sa salveze fiinta omeneasca. Si ne-a adus mai mult decat ne-a pierdut Adam! Ne-a dat putinta de a ne indumnezei. Noi, niste fiinte in dimensiunea in care suntem, avem puteri divine! Avem o animalitate in noi si unde inceteaza animalitatea incepe omul. Pana cand, va intrebati, dam voie animalului astuia din noi sa lucreze?>>
Parintele Arsenie Papacioc - Ati auzit de iad, dar nu-l cunoasteti http://www.crestinortodox.ro/editoriale/

Cautand acum sa inteleg tot ce ne-a povestit doamna user name dobri7m, am gasit niste articole, cele mai multe sunt postari recente pe site-urile garantat ortodxe.

Sunt si cateva articole ale parintelui Petru Pruteanu, care, de asemenea, ne indeamna crestin ortodox sa-i urmam sfaturile, uitand probabil, ca si noi aici, in ortodoxia noastra româneasca, avem preoti, duhovnici, sfinti, episcopi, patriarhi, carti, mari teologi, traditie crestina si chiar SI credinciosi.

Acum incep sa inteleg, cam de unde ar fi putut sa apara articolele fățiș denigratoare (sau la limita, in asa fel incat sa nu mai intelegi nimic si sa nu mai crezi nimic) la adresa Parintelui Ilie Cleopa, Parintelui Arsenie Boca, Parintelui Arsenie Papacioc, Parintelui Constantin Galeriu, Parintelui Ilarion Argatu.

In cei 45 de ani de ateism, cu spaima inchisorilor si arestarilor in suflet, acesti preoti, mari duhovnici al neamului românesc, acesti drepti slujitori ai lui Dumnezeu si drepti invatatori ai oamenilor pe care i-au pastorit au tinut vie credinta ortodoxa; impartasindu-ne poate mai rar, invatandu-ne din fața altarului pentru ca nu putea sa fie vorba despre catehizare; de cele mai multe ori fara niciun fel de carti; si românii n-au luat-o pe aratura, asa cum multi fac acum tragandu-si invatatura de la izvorul vicleniei publicate cu ajutorul internetului.

Daca doamna user name dobrin7m si altii care o sprijina in demersul dumi-sale au stiut despre ce biserica vorbeau, au facut pacat mare. Si asta doar pentru simplul motiv ca au ascuns un adevar.

Puteau sa spuna, ca nu le lua nimeni capul, despre cine se vorbeste in propozitie. Cine vroia asculta si urma indemnul; cine nu, NU. Comentarii stupide oricum ar fi fost, ca asa e obiceiul.

Spuneti-i omului direct: „daca mananci din pomul cunostintei binelui si raului, cu moarte vei muri”. Si omul, in deplina cunostinta de cauza si raspunzator, opteaza.

Ce s-a intamplat pe acest topic (si acum vad ca s-a mai intamplat si pe altele) e viclenie mare. Si cei care practica acest tip de relatie ar trebui sa stie ca omul poate sa fie prost o data, de doua ori; de noua ori; dar la un moment dat se trezeste; si atunci, ce-ai castigat ca l-ai mintit, l-ai viclenit? Omul, daca Dumnezeu vrea, se trezeste.

Eu nu sunt omul care ar avea indrazneala sa-i spuna altui om: asa trebuie sa faci.
Eu pot sa-i spun doar ce gandesc eu. Nu e corect nici sa traim in locul altora, nici sa gandim in locul lor, nici sa le ingradim libertatea.
Dumnezeu ne-a zidit liberi; lasati-ne sa alegem; nu ne ingraditi libertatea; e pacat.

Daca exista atatea biserici, stie Dumnezeu de ce le ingaduie. Eu vreau sa traiesc si sa mor in Biserica in care m-am nascut si botezat.
Si ma rog lui Dumnezeu pentru asta.
Reply With Quote