Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Nu,trebuie sa cauti migdale decojite(albe) si crude(dar uscate).Laptele nu se face cu migdale prajite iar coaja i-ar da un alt gust mai amar.
|
Am uitat să subliniez că toate semințele trebuie să fie crude. Și nesărate. :)
În loc de laptele de migdale, acestea se pot mînca hidratate peste noapte, devenind din încrețite umflate, moi și delicioase. Sînt mult mai bune ca cele uscate și au enzimele gata activate pentru a ajuta digestia.
Noi evităm separarea și folosirea blenderului pe cît posibil. Iarăși, dacă se poate să cumpărăm semințele în coaja lor lemnoasă, se păstrează mai bine. Cum migdalele vin deja scoase, măcar să le cumpărăm pe cele cu pojghița subțire care se poate consuma fără probleme și care conține elemente valoroase (din cîte știu, coaja fructelor și a cerealelor e mult mai valoroasă decît conținutul, dar nu știu dacă e valabil și pentru clasa nucilor - probabil că da, prin extensie).