View Single Post
  #71  
Vechi 20.08.2013, 11:47:16
Tincutza Tincutza is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 25.06.2013
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5
Implicit ouă fierte

Am văzut ieri la TV cum se fierb ouăle (pe TV Paprika, o emisiune a Marthei Stewart).
Se pun în apă la foc moderat până ce apa începe să facă bule, deci se apropie de temperatura de fierbere, apoi se oprește focul și se acoperă oala. Se lasă fix 13 minute. Așa gălbenușul este pufos și nu se înverzește.
Se zice că oricum le-ai găti, e important ca ouăle să fie la temperatura camerei, să le scoatem din timp de la frigider.
Un ou fiert tare se poate păstra în frigider până la 5 zile, nedecojit. O dată decojit, trebuie consumat imediat.


Știe cineva ce să fac să nu mi se „lase” prăjiturile când e musai să le scot din cuptor imediat ce s-au copt?
Reply With Quote