Citat:
În prealabil postat de Tincutza
Am văzut ieri la TV cum se fierb ouăle (pe TV Paprika, o emisiune a Marthei Stewart).
Se pun în apă la foc moderat până ce apa începe să facă bule, deci se apropie de temperatura de fierbere, apoi se oprește focul și se acoperă oala. Se lasă fix 13 minute. Așa gălbenușul este pufos și nu se înverzește.
Se zice că oricum le-ai găti, e important ca ouăle să fie la temperatura camerei, să le scoatem din timp de la frigider.
Un ou fiert tare se poate păstra în frigider până la 5 zile, nedecojit. O dată decojit, trebuie consumat imediat.
Știe cineva ce să fac să nu mi se „lase” prăjiturile când e musai să le scot din cuptor imediat ce s-au copt?
|
Este adevarat ca asa se fierb corect oualele cu precizarea ca apa trebuie sa atinga punctul fierberii,adica sa dea in clocote atunci cand opresti aragazul.
1/2 lingurita de sare adaugata in apa oualelor va preveni pt craparea cojii si va ajuta la curatarea lor,mai usor in special daca sunt proaspete.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Last edited by Yasmina; 20.08.2013 at 14:02:00.
|