View Single Post
  #544  
Vechi 20.08.2013, 16:35:28
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned
 
Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.218
Implicit

-si totusi daca ne informam vedem ca si unii medici sunt impotriva vaccinarii abuzive,in masa,:

http://carteromaneasca.wordpress.com...rile-multiple/

Dr. Rareș Simu – “Unul dintre motivele scăderii imunității îl reprezintă vaccinările multiple“
interviu cu Dr. Rareș Simu medic specialist in imunologie clinica si alergologie


„Aproape nimeni sau foarte puțini își pun problema că adevărata reacție a vaccinurilor, legată de efectele bune sau rele, este pe termen lung. Ani de zile, zeci de ani de zile sau chiar toată viața, un vaccin poate influența sistemul imunitar“ . „Vaccinul ar trebui să rămână o armă împotriva unor afecțiuni, a unor îmbolnăviri care au o mortalitate sau o agresivitate foarte mare, de exemplu rabia (turbarea). Acestor tipuri de îmbolnăviri ar trebui să se adreseze vaccinarea, nu împotriva îmbolnăvirilor care nu au un risc foarte mare pentru o persoană“ . „Unul dintre motivele scăderii imunității îl reprezintă vaccinările multiple. Orice vaccin, care acționează asupra sistemului imunitar, provoacă anumite reacții în organism, care, în timp, pot să ducă la dereglarea sau chiar la slăbirea sistemului imunitar“ .

Domnule doctor, am vrea să vorbim despre fenomenul vaccinării, să-l numesc așa, care a început să fie foarte intens mediatizat. Ca orice lucru care ajunge în centrul atenției, vaccinurile au început să stârnească multe reacții, nu chiar de adversitate, dar reacții care exprimă contrarietatea. Este deja un fapt comun acela că am început să ne vaccinăm tot mai des, de la hepatită și tetanos la gripă. Aș vrea să prezentați, la începutul dialogului nostru, cum acționează un vaccin, în general. Ce nu știe lumea? Care sunt avantajele și dezavantajele?

Ceea ce nu se cunoaște despre vaccinuri, în primul rând, este că ele au o acțiune pe termen lung. Aproape nimeni sau foarte puțini își pun problema că adevărata reacție a vaccinurilor, legată de efectele bune sau rele, este pe termen lung. Efectul bun al unui vaccin se presupune a fi pe termen lung. Ani de zile, zeci de ani de zile sau chiar toată viața, un vaccin poate influența sistemul imunitar. Și atunci trebuie să te gândești că și efectele negative care ar putea să apară pot fi tot pe același termen. Un alt aspect de care nu se ține seamă este că aceste vaccinuri reprezintă mai degrabă un tratament profilactic, prin care se urmărește să se prevină o anumită boală. Și atunci, ca în orice tratament, ar trebui să se țină cont de indicații și contraindicații. Or, la noi, nu prea se ține seama în niciun caz de indicații, iar de contraindicații, în foarte puține cazuri. Aceasta mai ales pentru că nu se iau în calcul efectele pe termen lung, ci doar cele pe termen scurt sau imediate.

Care ar fi bolile autoimune pentru care vaccinurile sunt contraindicate?

Una din principalele contraindicații ale vaccinării o reprezintă prezența unei boli autoimune, printre care amintesc lupusul eritematos, sclerodermia, dermatomiozita, poliartrita reumatoidă, tiroidita autoimună, hepatitele autoimune, diabetul zaharat de tip I, care au o evoluție gravă și sunt întotdeauna agravate de vaccinare. Dacă pacientul știe că are o boală autoimună, lucrurile sunt simple. Medicul care face vaccinarea, dacă respectă protocolul și-l întreabă pe pacient de eventuale boli cronice, poate opri administrarea vaccinului.
Ar trebui analizat mai bine raportul riscuri-beneficii la un vaccin Problema este să aflăm cât slăbesc aceste vaccinuri sistemul imunitar sau cât îl dereglează. Nu ar fi posibil să se găsească o altă modalitate de a se preveni aceste îmbolnăviri? Și atunci trebuie să ne gândim și la modalitățile de stimulare nespecifică a sistemului imunitar, când acesta ar putea lupta eficient nu doar împotriva unui singur virus, ci, în general, împotriva virușilor. După părerea mea, vaccinul ar trebui să rămână o armă împotriva unor afecțiuni, a unor îmbolnăviri care au o mortalitate sau o agresivitate foarte mare, de exemplu rabia (turbarea). Sigur, cea mai eficientă armă împotriva turbării este vaccinul. Acestor tipuri de îmbolnăviri ar trebui să se adreseze vaccinarea, nu împotriva îmbolnăvirilor care nu au un risc foarte mare pentru o persoană. Chiar dacă omul, să zicem, face boala respectivă. Ar trebui analizat mai bine raportul riscuri-beneficii ale unui vaccin. Ce beneficii aduce și ce riscuri comportă un anume vaccin? Dacă acest raport este în favoarea beneficiilor, vaccinarea ar avea indicații. Dacă mărește prea mult riscurile, trebuie foarte bine analizată situația, înainte de a-l face. La urma urmei, și vaccinarea, ca orice manevră terapeutică sau ca orice act medical, presupune o opțiune individuală. Problema este ca omul, într-un anume fel, să aibă acces la informații, să știe, legat de ceea ce spuneam, riscurile și beneficiile unui vaccin. Și, în cunoștință de cauză, să ia singur hotărârea respectivă.

În ce măsură aceste informații bune, despre care vorbiți, circulă în presă?

Nu prea circulă multe informații. Nu circulă nici punctul de vedere al celor pentru vaccinuri, nici al celor care sunt împotriva vaccinurilor. Și dintr-o parte, și din alta vin mai multe reacții emoționale. Unii vorbesc, de exemplu, dacă nu faci vaccinul o să mori. Cum s-a spus despre vaccinul anti-HPV. Cei care susțineau vaccinul încercau să creeze o reacție emoțională a părinților fetelor, susținând că, dacă fetița nu-și face vaccinul, o să facă un cancer de col uterin și o să moară. Ceea ce este total deplasat și foarte departe de adevăr. Nu s-a prezentat informația la rece. Vaccinul a fost prezentat total inadecvat, ca unul împotriva cancerului de col uterin, ceea ce este total fals.

Ce ne puteți spune despre unele vaccinuri la copii?

În cazul vaccinului împotriva hepatitei B ar trebui să se țină seama de indicații și contraindicații. La un copil care nu are o problemă de sănătate și nu necesită medicamente parenterale, adică injectabile, sau operații repetate, transfuzii de sânge, riscul să facă acest tip de hepatită este aproape zero. Ar putea să se infecteze dacă-și face gaură în ureche sau la stomatolog. Dar și acolo, dacă alegi bine stomatologul, riscul este aproape zero, pentru că hepatitele virale de tip B și C, cele care presupun riscuri de cronicizare, nu se transmit decât prin contactul direct cu sânge, materii infectate sau prin contact sexual. La un copil care nu are probleme de sănătate – și sunt copii care nu fac nicio injecție până la 20 de ani – riscul de a se infecta cu virusul hepatitic B este nul. Pentru hepatită C nu există un vaccin. Și atunci indicația de a face acel vaccin este: de ce să-l faci, dacă nu faci boala respectivă?

În primii ani de viață, se bombardează sistemul imunitar, care nu este pe deplin maturizat. Cu cât faci mai multe vaccinuri, mecanismul respectiv, funcționând din nou și din nou, se poate deregla. În primul an de viață se fac, de exemplu, o grămadă de vacci-nuri plus rapeluri. Practic, copilul la fiecare două luni primește câte un vaccin, care nu conține o singură tulpină virală (și asta este o altă problemă), ci cinci-șase-șapte tulpini virale sau microbiene în componența lui. Efectul asupra sistemului imunitar este total dezechilibrant. Din primii ani de viață, se bombardează sistemul imunitar, care nu este pe deplin maturizat, cu acești stimuli foarte puternici.

Credeți că din cauza vaccinurilor s-a mărit și numărul de alergii?


Există anumite teorii, chiar și printre alergologi, că terenul alergic, care este în continuă creștere, ar putea să aibă o legătură cu aceste vaccinări în exces, care se fac în perioada copilăriei. Dacă stai și te gândești logic, terenul alergic este legat direct de o dereglare a sistemului imunitar. Un vaccin se adresează sistemului imunitar, produce niște modificări acolo, bune sau rele. Și trebuie să-ți pui problema că el poate acționa la dereglarea sistemului imunitar în așa fel încât să se dezvolte terenul alergic. Dar este limpede că, în ultimii 20 de ani, aproximativ, numărul de persoane alergice a crescut exponențial. După unele studii, cam 50% din populația globului are un teren alergic, care se manifestă sau nu printr-o boală alergică.

Vaccinul BCG este un vaccin inutil

În ce măsură alimentația și modul de viață în general al omului contribuie la scăderea imunității, la accelerarea îmbolnăvirilor?

Într-o măsură foarte mare, fie îl face mai puternic – asta însemnând niște condiții de viață, de muncă și de alimentație bune -, fie îl slăbește. Și aici aș putea da exemplul tuberculozei, care este o boală a celor cu condiții socioeconomice proaste. Adică condiții de locuit proaste, mâncare proastă, muncă grea. În aceste condiții, sistemul imunitar este deprimat și nu poate face față acestei infecții. Frecvența tuberculozei este foarte mare în țările în curs de dezvoltare. Oricum, a avut o recrudescență chiar și la noi în țară. Aici e și problema vaccinului BCG, care se face automat la naștere și care nu are nici o eficiență împotriva tuberculozei. În Statele Unite, de exemplu, nu se face acest vaccin. Se face la noi, dar nu are nicio eficiență. Apărarea împotriva tuberculozei nu se face prin anticorpi, ci mediată celular, alt compartiment imunitar."

Last edited by antiecumenism; 20.08.2013 at 16:47:15.
Reply With Quote