Informare si dezinformare..
Am ametit de cand tot citesc topicul asta, atatea pareri in contradictoriu, atatea studii ale caror rezultate se bat cap in cap...
Daca mai citesc mult sigur o sa o iau pe campii.
Astazi exista o cultura a gustului, a diversificarii alimentatiei dusa la extrem. Este prea mare preocuparea pentru mancare, de fapt pentru satietate, pentru a manca mult, (eu generalizez...evident ca sunt multe exceptii). O spun cu ciuda chiar, am libertatea de a-mi alege ce sa mananc dar imi folosesc libertatea gresit, fac concesii des la dulciuri si la prostii, nu am mese la ore fixe, ciugulesc si printre mese tot felul de balarii (de rontzaieli cum le mai spun). A devenit o obisnuinta si obisnuinta este motorul care ne misca pe caile "libertatii" pe care ne-am ales-o. E un paradox cum au rezistat cei din inchisori cu un botz de turtoi pe zi, chiar si peste 20 de ani (au iesit si au mai trait ani buni) iar eu stau si imi fac probleme daca imi scade hemoglobina.. vai am facut anemie, sa mai bag niste fier, sau daca obosesc de atata sedentarism... ia sa mai ingurgitez niste magneziu ceva..
E ceva gresit aici si mi-e din ce in ce mai clar conturat, e lipsa de rugaciune adevarata, lipsa de credinta adevarata. Grijile vietii.. Cred ca e bine din cand in cand sa-mi mai amintesc de rugaciunea sfantului Efrem Sirul:
Doamne si stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert, departeaza-l de la mine.
Si duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie slugii tale
Asa, Doamne, daruieste-mi sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantet esti in veci. Amin.