View Single Post
Vechi 22.08.2013, 14:07:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luminitapreda Vezi mesajul
Am un profund dezgust pentru rautatea si desfraul din jur. Nu mai poti avea incredere in nimeni. Toti sunt egoisti, fara suflet, fara sensibilitate, fara empatie.
La locul de munca e valabila legea junglei, in trafic este legea pumnului, rudele, prietenii te cauta cand au nevoie pentru a-si realiza propriile interese (asa este omul).
Nici in persoana iubita nu poti avea incredere. Te tradeaza, te minte, te inseala. Cand iti dai seama e prea tarziu.
Nici nu e de mirare daca privesti desfraul generalizat din jur! Nu stiu cum nu se scarbesc oamenii de atata minciuna, neseriozitate, nesimtire si curvasarie.
Nu te cauta nimeni nici pe patul de spital.
Astia sunt oamenii pe care eu ii aparam in fata lui Dumnezeu?
Eu cred ca observatiile de mai sus au si o doza de subiectivism.

Atat timp cat omul se vede pe sine neputincios, e marcat de complexe, atentia se indreapta asupra celor din jur si in loc sa-si foloseasca spiritul critic asupra propriei persoane, la modul constructiv, asa cum un scluptor foloseste dalta pentru a scoate frumosul dintr-un bolovan de piatra, il indreapta asupra celor din jur, fata de care are de cele mai multe ori asteptari nerealiste, care sa-i suplineasca lipsurile personale, afective si nu numai.

Uite si doua pilde interesante care pot sa faca lumina in aceasta chestiune:

Rătăcind pe ici, pe colo, un câine uriaș ajunse într-o odaie care avea pe toți pereții oglinzi imense.
Astfel se văzu dintr-odată înconjurat de câini. Se înfurie, începu să scrâșnească din dinți și să mârâie. Firește, și câinii din oglindă făcură la fel, descoperindu-și colții fioroși.
Câinele nostru începu să se învârtă vertiginos într-o parte și în alta pentru a se apăra de atacatori, după care – lătrând cu furie – se aruncă asupra unuia dintre presupușii săi adversari.
În urma puternicei izbituri în oglindă, căzu la pământ fără suflare și plin de sânge.
Dacă ar fi dat din coadă prietenește o singură dată, toți câinii din oglindă ar fi răspuns în același fel. Și întâlnirea lor ar fi fost o sărbătoare.

Era odată un bărbat care ședea la marginea unei oaze la intrarea unei cetăți din Orientul Mijlociu. Un tânăr se apropie într-o bună zi și îl întrebă:
- Nu am mai fost niciodată pe aici. Cum sunt locuitorii acestei cetăți?
Bătrânul îi răspunse printr-o întrebare:
- Cum erau locuitorii cetății de unde vii?
- Egoiști și răi. De aceea mă bucur că am putut pleca de acolo.
- Așa sunt și locuitorii acestei cetăți, răspunse bătrânul.

Puțin după aceea, un alt tânăr se apropie de omul nostru și îi puse aceeași întrebare:
- Abia am sosit în acest ținut. Cum sunt locuitorii acestei cetăți?
Omul nostru răspunse cu aceeași întrebare:
- Cum erau locuitorii cetății de unde vii?
- Erau buni, mărinimoși, primitori, cinstiți. Aveam mulți prieteni acolo și cu greu i-am părăsit.
- Așa sunt și locuitorii acestei cetăți, răspunse bătrânul.

Un neguțător care își aducea pe acolo cămilele la adăpat auzise aceste convorbiri și pe când cel de-al doilea tânâr se îndepărta, se întoarse spre bătrân și îi zise cu reproș:
- Cum poți să dai două răspunsuri cu totul diferite la una și aceeași întrebare pe care ți-o adresează două persoane?
- Fiule, fiecare poartă lumea sa în propria-i inimă. Acela care nu a găsit nimic bun în trecut nu va găsi nici aici nimic bun. Dimpotrivă, acela care a avut și în alt oraș prieteni va găsi și aici tovarăși credincioși și de încredere. Pentru că, vezi tu, oamenii nu sunt altceva decât ceea ce știm noi a găsi în ei.

Citat:
Am convingerea ferma ca in prezent numai Legea lui Moise aplicata ar putea imblanzi oamenii, care sunt fiare. Iar fiarele nu pot fi disciplinate decat cu frica.
Depinde de oameni.
Daca tu la randul tau esti astfel, nu poti intelege lucrurile decat in felul asta.
Daca privesti in perspectiva la evolutia ta morala ca om si realizezi ca poate au fost si alte mijloace prin care ai inteles ca anumite lucruri sunt gresite, realizezi ca sunt si alte cai.

Si mai ales, poti sa te intrebi daca la randul tau te consideri desavarsit(a) moral, pentru ca altfel, biciul pe care il chemi asupra altora, atarna si deasupra ta.

Citat:
Daca s-ar fi aplicat pana la capat cu strictete nu aveam atata desfrau in jur. O desfranata va naste desfranati/desfranate.
Desi gestul de a ucide o desfranata cu pietre pare barbar, nu intamplator a fost dat de Dumnezeu ca porunca.

Astazi am fi trait intr-o lume morala, unde domnea increderea, cinstea, onestitatea intre oameni si nu minciuna, desfraul si nesimtirea.
Evident, nu ai citit Vechiul Testament ci doar citezi din auzite ca sa vezi cat de eficienta a fost in practica Legea lui Moise.

Citat:
Banuiesc ca fraza cu "cine e fara de pacat sa dea primul cu piatra" a fost adaugata mai tarziu si pusa in gura lui Iisus, ca sa fie iubit de desfranate.
Cum Iisus le iarta, ele trag concluzia ca Dumnezeu le accepta desfraul ca "mult au mai iubit".
Vorbesc din proprie exprienta. Cunosc persoane care asa gandesc, iar daca incerc sa vorbesc cu ele imi trantesc fraza cu Iisus de mai sus.
Un sectar nu poate intelege Sf. Scriptura decat ca un sectar.
O desfranta care nu vrea sa renunte la desfaranrea evident nu o poate intelege decat ca si o desfaranata - pentru ca nu la genul ala de "iubire" se refera Sf. Scriptura.

Citat:
S-a indus ideea falsa ca Dumnezeu iubeste mai mult desfranatele si talharii decat oamenii onesti, cinstiti, meticulosi, perfectionisti,morali.
Nu "s-a indus", asta este perceptia celor care au motive sa-si insuseasca un astfel de subiectivism.
Ca si tine, fara doar si poate ca nici macar nu s-au obosit sa citeasca acele capitole macar din Sf. Scriptura care vorbesc despre aceste lucruri, ce sa mai vorbim sa asculte macar o predica in care ele sunt explicate.

Pe scurt, ideea este ca Dumnezeu iubeste in mod special pe pacatosul care se pocaieste de pacatele lui si cauta indreptare.
Pentru cei care ii prinde moartea nepocaiti, are osanda.

Citat:
In starea de decadere morala in care se afla omenirea in prezent este nevoie sau de eliminarea radicala si definitiva a raului sau de sfarsitul ei si ma intreb oare cat ne mai indura Dumnezeu?!
Asta este problema: ca Dumnezeu e mult prea bun. Am realizat asta destul de tarziu, dar macar am realizat!

In ceata celor rai ma includ si pe mine si as vrea sa termine Dumnezeu si cu mine daca este nevoie pentru ca societatea viitorului sa fie una perfect morala.
Deci in mod clar, cuvintele Evangheliei n-au ajuns la urechea dvs.
Nu ati aflat inca de ce Hristos a murit pe cruce.
Pacat, macare pacat.
Nu stiti ce pierdeti. Dar poate intuiti.

Si nu uitati: Dumnezeu nu da cu parul.

Last edited by AlinB; 22.08.2013 at 14:10:43.
Reply With Quote