Citat:
În prealabil postat de C-tin
Un calugar pe nume Macarie a fost invinuit ca a lasat insarcinata fata cuiva...
Cand a auzit Macarie invinuirea, n-a ripostat ci si-a zis in sinea lui -Macarie! iauzi ce zice lumea! Ca ai femeie si copil! -Pái daca e asa!~Deacum sa muncesti dublu ca sa-ti ai cu ce sa intretii familia. Si impletea mai multe cosuri pe care le vindea si banii ii ducea fetei insarcinate. Drept multumire, si ea si toata familia ei il ocarau, dar el le rabda pe toate in tacere. Si Dumnezeu n-a intarziat sa-i faca dreptate! Caci in durerile facerii fata a marturisit adevarul. Iar Macarie cand a auzit asta, a plecat din locul acela caci pt rabdarea lui, lumea il considerau deacum Sfant.
Si chiar asa si era! E vorba de Sfantul Macarie, nebun pt iubirea intru Hristos!
|
C-tin, am citit si eu pilda cu Sf. Macarie si am fost surprins de intelepciunea lui, de rabdarea cu care a rezolvat toate cate a itnimpinat! Mai tii minte in calatorie cand ti-am spus atunci despre Sf. Macarie cum a trecut vamile? ce au spus demonii despre el: "Macarie, ai biruit Macarie, ca ai trecut de toate vamile si nu te-ai aratat de nimica vinovat!!"
Si am luat aminte, ca avand in vedere de cum a trecut Sf. Macarie vamile, el tot a avut frica si spunea in sinea lui in timp ce trecea prin vami ca inca nu se stie daca va ajunge cu bine pana la sfarsit! Ce oameni au mai fost si sfintii. Si cum o sa facem noi fata, daca si un sfant care s-a nevoit toata viata lui s-a cutremurat la aratarea dracilor la trecerea prin vami?