Asa crezi tu,ca unui sarazin care ii dispare toata averea(camilele erau mijlocul principal prin care faceau comert,fara ele erau terminati) intr-o clipa il loveste curiozitatea :) Pai du-te in lumea araba(eu am fost si i-am vazut)moderna,nu cea de atunci si vezi cum reactioneaza la mai putin de atat,mai ales ca acel sarazin nu era unul inclinat spre credinta.Prescura nu a fost data de oricine ci direct de preot si nu oricui ci unui sarazin,preotul stia cine este pt ca omul,fizic vorbind,arata diferit si se imbraca diferit de un crestin si tocmai intrase cu ceva camile in biserica.Am citit Vietile Sfintilor.Un arab daca vedea sange si carne de om,fie si ca viziune,nu se atingea de nimic de acolo,asta daca nu il spinteca pe preot si habar nu avea de respectiva semnificatie religioasa.Este complet necredibila relatarea dar nu ma deranjeaza sa creada oameni in ea,daca asta ii ajuta cu ceva.Exista in ea un sambure de adevar,mai putin spectaculos.
Spune-mi ceva:tu,cand il analizezi pe acel sarazin,la ce etalon il raportezi in analiza,ca sa inteleg mai bine ce spui.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 23.08.2013 at 22:19:09.
|