Citat:
În prealabil postat de catalin2
Tu imi scrii dupa logica ta, eu ti-am dat citat. Spui de Seol cum il intelegeau iudeii de atunci, fariseii intelegeau ceva, saducheii altceva, noi stim exact cum e, nu presupunem ca ei. Stim ca Iisus S-a dus in Iad si a luat pe drepti de acolo. Bineinteles ca Avraam si Sfantul Iov si ceilalti sfinti nu erau la munci in Iad, ai si citatul din episcopul Buzaului, (...)
|
Ceea ce se spune în acel articol era un lucru valabil pentru perioada vechiului testament. După ce Hristos a zdrobit porțile locuinței morților, sau ale "iadului", lucrurile s-au mai schimbat.
Nu există nici în catehism, nici altundeva aberațiile sectare și eretice pe care tu le debitezi, cum că toți oamenii nebotezați ortodocși, indiferent de faptele și contextele complexe ale vieților lor, ar merge cu necesitate în iad. Așa ceva nu există niciunde în învățătura ortodoxă, iar dacă tu crezi că există atunci ai face bine să aduci argumente clare din Sfânta Tradiție, din Sfânta Scriptură, chiar și din catehism, de la sinoade ecumenice, iar nu din vreun articol pe care l-ai răstălmăcit în modul cel mai evident pentru ca să iasă așa cum îți imaginezi tu în modul cel mai sectar și eretic. Dacă aveai ceva argumente serioase, făceai apel la surse mult mai temeinice, nu la
răstălmăcirea după capul tău și după "logica ta teologică" a cuvintelor unui prelat.