Citat:
În prealabil postat de cozia
La aceasta atitudine "de a o tine pentru noi" nu s-a ajuns dintr-un capriciu copilaresc ci din nenumaratele incercari de a o populariza, "vinde"...
Trebuie sa fi un crestin imbunatatit ca sa faci fata celor "unsi cu toate alifiile"de atitea secole... si daca esti slab, si multi care incearca asa de la ei putere sunt, sfirsesti prin a te da ei pe brazda si convinge ca catolicismul de ex este superior.
|
Da, sunt de acord cu tine.
Tocmai de aceea discutiile ecumenice se poarta "la nivel inalt" (episcopi, profesori teologi etc).
De aceea cred ca ecumenismul, atata timp cat ramane la stadiul de discutii (si numai asa a fost pana acum) nu este un pericol.
Si de aceea cred ca ierarhii care participa la altfel de discutii nu trebuie ponegriti....
Si nu cred ca intrand in biserica ortodoxa catolicii ne-ar "intina cu ceva". Am cazul fericit al unui prieten, care s-a casatorit cu o fata, fosta catolica. A trecut la Ortodoxie. Am intrebat-o ce i-a placut la ortodocsi si mi-a spus ca, in primul rand a atras-o fastul ceremonialului religios....