View Single Post
Vechi 24.08.2013, 19:37:46
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu Vezi mesajul
Daca te referi inclusiv la lipsa propagandei anticrestina, facuta de bolsevici, propaganda ce ii viza pe preoti etc, dupa parerea mea ar fi fost peste capitalism. Dar asta inseamna ca nu am mai fi avut de a face cu un sistem comunist. Un sistem din asta ar fi potrivit in vremurile noastre pentru Romania mai ales ca perioada ceausista a avut si acea latura nationalista daca ar fi fost plusata si de lipsa propagandei anticrestine ar fi fost ok.
În general apreciez poziția susținută de Laurențiu pe această temă, dar în cazul acesta este evident că dă dovadă de o mare naivitate, pentru că noi românii, și nu doar noi ci și alții dar noi aș zice la un mod special, nu am inventat comunismul, acesta fiindu-ne adus cu forța de comuniștii sovietici, dintre care "din întâmplare" cam mulți erau evrei atei. Apoi sistemul comunist a fost impus cam peste tot în lume prin violențe de nedescris, și este considerat la ora actuală cel mai criminal regim din istorie, chiar mai criminal decât nazismul, multe dintre aceste violențe fiind nedrepte. Și din aceste nedreptăți vine caracterul profund ilegitim al comunismului. Noi înșine românii nu am fi putut și nici nu putem să naștem un astfel de sistem, nici nu cred că am putea să ne gândim la el; însă, paradoxal și naiv, unii au vrut să profite și au profitat de pe urma lui, iar alții ar mai vrea să profite, dar îi cam încurcă ateismul :))) Extrem de interesantă această naivitate dulce a românilor ortodocși. Ei nu pun osul la politică, Biserica BOR "nu face politică", ci doar politica unora personală și de grup (știm doar "fără număr, fără număr", în timp ce ortodoxeii se diluează tot mai mult și în credință, și în fapte și în Istorie), românii ortodocși nu studiază politică, economie, drept pentru a sluji idealuri precum cele de mai sus, iar atunci când o fac o fac pentru a intra pe la vreo multinațională, sau la buget, sau prin vreun partid dintre cele care în ultimii 20+ de ani au distrus această țară; cam cu astea se ocupă ortodoxeii, și în acest context extrem de mirobolant, se trezesc, aproape paradoxal, oameni naivi (și nu aduc în niciun caz o insultă aici, nu vorbesc peiorativ) care ar vrea să beneficieze, probabil și ei și "societatea ortodocșilor", însă fără ca ortodocșii ei înșiși să se implice în politică, să câștige puterea politică, să creeze programe politice care să atragă lumea și care să fie viabile și profitabile per ansamblu pentru toți. Ortodoxeii au pretenția ca să vină alții să le facă "comunismul" lor, kibuțurile lor creștinești, iar ei să stea și să vină, eventual și invitați fiind, să le ia în stăpânire; dar ei nu vor face ceva pentru a ajunge la aceste realizări, pentru că la biserică ei nu sunt învățați așa ceva, știm că altele sunt doctrinele, biserica nu stimulează niciun fel de coagulare, de legătură între membrii ei, nici măcar spirituală, ce să mai vorbim despre legături economice și sociale, și peste astea știm bine că BOR nu face politică, sau mai bine zis nu face o anumită politică, dar face alte tipuri de politici și nu trebuie decât să luați istoria BOR așa puțin la studiu ca să vă dați seama mai bine.

Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu Vezi mesajul
La noi deoarece sunt multi tradatori care le pasa numai de burta lor si nu de intereseul tarii, nu vom vedea curand asa ceva.
Trădătorii aceia mulți de la noi trebuie să înțelegem că unii dintre ei sunt foarte membri ai BOR, că BOR nu a scos un cuvințel în ultimii aproape 70 de ani împotriva lor, că nimeni nu fost tras la răspundere, și mai ales nu în mod public; și să înțelegem că tăcerea ortodocșilor bisericești nu este chiar așa de întâmplătoare și de nevinovată cum poate li se pare multor ortodoxei naivi sau care o fac pe naivii, ca să nu cumva să îi bată marele har sacramental și securitatea "eclezială" a spionilor și lingăilor, sau ca să spunem altfel, în general a nevertebraților.
Reply With Quote