View Single Post
Vechi 24.08.2013, 20:21:38
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@cezar_ioan - te rog sa te linistesti. Nu suntem aceeasi persoana si tocmai de aceea am bolduit raspunsurile mele. Asa am vazut ca se procedeaza.
Nu am mai stat sa copiez intrebarile tale la care eu am raspuns.
Si se vede ca am raspuns eu, pentru ca este o postare cu numele meu.
Eu am raspuns cu frazele bolduite.

@dobrin7m - am inteles ideea ta. Spunem amandoua acelasi lucru, dar cu alte formulari.
Exemplul acelor maici este tot ceea ce spuneam si eu. Fac de toate, nu-si neglijeaza activitatile intelectuale, placerile, talentele. Plus ca ele o fac din alegere proprie si obligate in vreun fel. Ele si-au ales acel drum, stiind bine ce le asteapta.
Sunt insa omanei care se duc cu ideea ca isi gasesc alt loc de munca mai bun decat ceea ce au avut in tara, sau ma rog pleaca din diverse motive si sunt convinsi ca se vor descurca si vor obtine un job pe masura pregatirii lor, sau ce le place, ce pot ei sa faca bine si cu placere. Si se trezesc in alta tara ca nu sunt acceptati decat ca maturatori de strada, sau femei de serviciu. Si nu pot sa scape pe urma de etichete, nu pot avansa, nu au alte sanse.
Este cumplit, te darama. Si te vezi ca nu ai alta sansa. Sunt tari in care asa traiesc romanii de ani de zile...

Si nu e vorba de cum ii vad altii. Aici vorbim fiecare de altceva. E vorba de cum te vezi si te simti tu, de ceea ce-ti doresti tu pentru tine. Deci nu este mandrie, asa cum spui tu.

Exemplul cu femeia aceea singura - nu e chiar asa. In afara nu este singura, dar nu stii ce este in sufletul ei cum este cand este singura acasa. Crede-ma ca nu e acelasi lucru. Poti sa te dedublezi cumva si sa te daruiesti si lumii si totusi sa fii nefericit. Oamenii din afara, strainii, copii sau adulti nu-ti pot inlocui pe deplin ceea ce-ti lipseste, pentru ca te intorci acasa si o gasesti goala si atunci este cel mai rau.

Cu saracia (ce spunea Florinv) - daca esti sanatos si puternic poti munci orice (macar o vreme) si te descurci. Si daca nu poti? Daca nu ai putere, sau esti bolnav, sau batran? Si daca totusi nu gasesti de munca?

Last edited by sophia; 24.08.2013 at 20:36:12.
Reply With Quote