View Single Post
Vechi 24.08.2013, 22:16:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

RUGĂCIUNE PENTRU MÂNTUIRE

Dumnezeul meu, cred în Tine, dar mă rog Ție, întărește credința mea. Te iubesc, dar sporește dragostea mea. Mă pocăiesc, dar fă să prisosească a mea căință. Te slăvesc ca pe întâiul meu început. Te doresc ca pe cea mai de căpetenie dorință a mea. Iți mulțumesc ca binefăcătorului meu celui veșnic. Te chem ca pe puternicul meu apărător.
Dumnezeul meu, binevoiește a ma povățui prin înțelepciunea Ta, a mă călăuzi prin dreptatea Ta, a mă mângâia prin milostivirea Ta,a mă apăra cu puterea Ta.
Îți închin, o Dumnezeule, gândurile mele, faptele mele, suferințele mele, ca în viitor să mă gândesc la Tine, să grăiesc de Tine, să lucrez după voia Ta, să sufăr pentru Tine. Doamne, eu voiesc ceea ce voiești Tu, pentru ca Tu voiești să mă supun voiei Tale și făgăduiesc să fac tot ce voiești Tu. Te rog cu umilință, luminează mintea mea, oțeleste-mi voia, curățeste-mi trupul și-mi sfințește sufletul.
Dumnezeule prea bun, ajută-mă să mă curățesc de greșalele trecute, să biruiesc ispitele viitoare. Umple inima mea de dragoste pentru bunătatea Ta, de ură pentru greșalele mele, de râvna pentru binele apropelui și de defăimare pentru deșertaciunile lumii. Fă-mă să fiu supus mai marilor mei, cu dragoste către cei mai mici, credincios prietenilor și iertător vrăjmașilor mei. Vino, Atotputernice, într-ajutorul meu ca să biruiesc cele 7 păcate de căpetenie, care sunt pricina tuturor păcatelor. Să biruiesc adică: mândria prin smerenie creștinească, iubirea de argint prin milostenie, pisma prin dragoste și bucurie pentru binele aproapelui, desfrânarea prin înfrânare și curăție, lăcomia prin cumpătare, mânia prin răbdare și lenea prin bărbăție creștinească. Așișderea să biruiesc și toate celelalte patimi și păcate ce izvorăsc din acestea. Și-mi dă virtuțile creștinești: credința, nădejdea și dragostea.
Dumnezeul meu, fă-mă înțelept în lucrările mele, curajos în primejdii, răbdător în nenorociri și smerit în norociri. Nu mă lăsa să uit vreodată de a fi cu luare aminte la rugăciuni și în biserică, cumpătat la masă, repede la împlinirea datoriilor și statornic în hotărâri.Doamne, insuflă-mi grija să am totdeauna conștiința dreaptă, înfățișare cuviincioasă, vorbire folositoare și purtare în bună-rânduială. Dă-mi harul Tău, ca să mă deprind a-mi stăpâni totdeauna patimile, a mă învrednici de darurile Tale, a păzi legea Ta și a merita mântuirea.
Dumnezeul meu, fă să cunosc cât de mici sunt bunătățile pământești și cât de mari sunt cele cerești, cât de scurt este timpul acestei vieți și cât de nemărginită este veșnicia. Ajută-mi să fiu totdeauna gata de moarte și să nu mă cutremur de judecata Ta, să scap de muncile de veci și să dobândesc raiul prin Iisus Hristos, Domnul nostru.Amin.