Citat:
În prealabil postat de vsovi
Domnule tu chiar nu pricepi ca pe ei ii afunzi in eres prin recunoashtere shi participare shi rugaciuni shi manifestari comune interbisericeshti adica ii intareshti in necredintza shi eres, iar pe noi ne pashte pericolul obijnuintzei in eres shi preotzii shi clerul sa primeasca duh lumesc shi sectant de la toate congregatziile astea pe unde invatza shi se intalnesc, shi in timp, 1,2,5 ani se raspandeshte prin entuziasm in BOR shi atunci? .... ce indemn ascultzi? poi nu zice shi Hristos ca intai sa mergetzi la iudei? asta inseamna sa mergetzi de propovaduitzi intai la dreptcredincioshii de au cazut, iar voi am impresia ca intzelgetzi ca trebe musai uniune shi pace shi propovaduire, ca doar doar or auzi shi ei, ca nu shtiu... poi cum sa nu shtie ei, ca doar ei sunt silitori, deci minte au, obrazul le lipseshte cu desavarshire, shi atunci shi-l confectzioneaza din tot felul de morale alambicate shi ciudate.... deci nu numai ca nu m-ai convins stimate Mirean, ci chiar m-ai speriat, ca acea atitudine corecta ce pare ca shtie ce face este tocmai atitudinea trufashe pe care satana o vrea de la ortodocs, ca sa-i vicleneasca marea cadere... shi apoi ce crezi ca pentru ce au nevoie ei de ortodocsi, daca shi asha vor sa shi-l puna shef pe unul de al lor, ca asta ar mai lipsi sa puna un ortodocs peste toate ecumenismele lor... feri Doamne.... shi da-ne noua mintea romanului cea de pe urma, cea de dupa pacata ca s-o avem inainte ca sa nu cadem in el..... domnule nu atitudine corecta fatza de ecumenism au avut sfintzii, ci antiecumenishti au fost dar shi anti-atiecumenishti au fost de asemenea ca doar se shtie ca diavolul vrea sa te faca indaratnic shi combativ shi trufash shi destept dar nu la pacate ci la cum sa cazi mai ushor in ele tocamai ca sa nu cazi.....
iar povestea este ca precis tocmai un "drob de sare" o sa puna ashtia deasupra, adica un ortodocs foarte corect....
noi nu avem nimic de cashtigat, shi nu ne va fi bine, ci doar rau shi rau shi rau... dar asha este, ca doar nu ne este suficient de rau ca sa shtim de Dumnezeu.... asha ca....
ce sa mai zic ca sfintzii au fost antiecumenishti shi anti-anti-ecumenishti dar incercand sa iubeasca semenul nostru oricat de pacatos ar fi acesta....
Doamne ajuta!
Poi daca BOR merge pe la intruniri shi se ecumenizeaza, noi ashtialaltzi cui ramanem? ???
|
Apoi BOR se intalneste cu "ecuenisti" nu de " timp, 1,2,5 ani", cum spui mataluta, ci de mai bine de 60 de ani. Si cum spuneam: nici urma de schimbare a invataturii de credinta ortodoxe....
Si nici n-am vrut sa te conving de ceva....fiecare vede ce vrea sau ce poate. Unii vad "drobul de sare" ca un pericol iminent, altii nu...
Eu vad in astfel de intruniri ao sansa de misiune, de "iesire" a Ortodoxiei, mataluta un pericol...
"Poi daca BOR merge pe la intruniri shi se ecumenizeaza, noi ashtialaltzi cui ramanem? ???" care "ashtialaltzi"?
Crezi ca se simt ortodocsii neglijati ca 2-3 clerici merg la intruniri ecumenice? Nu cred...
Cat de gluma cu "tantaluta", desigur, m-a amuzat... Mi-a amintit de copilarie, cand aveam o vorba, evident, copilareasca "Cine zice, ala este"....