Citat:
În prealabil postat de arwein
Cam neclara diferentierea intre cele doua feluri de a trai viata conjugala- adica in scopul procreearii sau fara scopul expres al procreearii; aveti ceva temei scripturistic sau in scrierile Sfintilor Parinti? Ca eu nu prea inteleg , si atunci voi intreba si eu ca Sophia (no offense, Sophia):
- si daca unul din soti se gandeste atunci la copii si celalalt nu,
- si daca se gandesc in principiu ca ar fi bine si un bebelus , dar nu neaparat etc? Astea in ce categorie intra in legatura cu asa zisul post? Sunt sau nu sunt permise?
In rest, dupa ce am citit si restul raspunsurilor la intrebarea -titlu a topicului- cam suna a propaganda vegana, varianta ortodoxa.
|
Dacă vreți să discutăm în continuare pe tema asta, repostați mesajul pe unul din multele topicuri deja deschise exact la subiect. Acolo voi veni și cu argumente scripturale.
Oricum, regula nescrisă niciunde că orice post presupune automat abstinență e o altă piedică în calea împărtășirii de fiecare dată și de aceea am acceptat pe moment să răspund aici. Dar, dacă discuția avansează, să continuăm unde îi este locul.