View Single Post
Vechi 28.08.2013, 09:42:06
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
De ce au ales numele "Romani" ptr. tiganii de pe toata planeta? Si unguri au tigani, de ce nu se numesc "Ungari" sau "Hungari". Si bulgarii au tigani, de ce nu au ales numele de "Bulgari" ?

In romana se foloseste termenul de "Rrom" sau "Rom". Insa, in engleza este "Romani", iar români se spune "Romanians" !!! Nu e mare diferenta intre englezescul "Romani" si "Romanians", nu? Si asa li se spune la toti tiganii, chiar si celor nascuti in America sau din alte tari! De ce? Mai ales cand se stie f.clar ca ei sunt veniti de prin India si Pakistan(depinde de trib)! Pai normal ca se face confuzie intre tigani si romani! F.multi de prin vest cred ca romanii sunt toti tigani. Doar nu credeti ca stau ei sa cerceteze istoria neamurilor!

Mie asa mi se pare, ca au pus intentionat acest nume ptr. a se face confuzie intre tigani si romani. Intrebarea este, de ce? Care e scopul? Ce castiga cei din vest denigrand etnia română?
Ungurii ii numesc tigani, nu stiu exact cum se scrie in ungureste cuvantul. Strainii nu fac diferenta intre nume, e clar. Chiar daca sunt originari din India, ei sunt considerati cetateni romani in afara. Intrebarea este cine le-a dat acest nume de rrom, care se vrea a fi corect din punct de vedere politic.
Nu cred ca cei din vest denigreaza etnia romana, ci tiganii, in primul rand prin comportamentul lor in afara, si romanii insisi pri promovarea faptelor tiganilor in massmedia.
Ca exemplu, 2 saptamani a durat circul cu inmormantarea lui Cioaba. Daca strainii ne vad ca dam atata importanta tiganilor, ce parere isi pot face?
Eu demult mi-am format parerea ca cei din massmedia ori sunt tigani si de aceea ii iubesc asa e mult, ori politicienii or fi avand rude printre ei sau afaceri. Sau pentru ca fac rating, dar de ce ar avea romanii o curiozitate morbida pentru a le urmari faptele? Pro Tv-ul in special dar si Antenele care au inceput cu manelele si in prezent Romania TV. Trebuie sa fie un interes pentru care tiganii sunt impinsi in fata.

Last edited by aubergine; 28.08.2013 at 09:48:05.
Reply With Quote