Subiect: De ce Biblia?
View Single Post
Vechi 28.08.2013, 21:27:42
silviuchiric silviuchiric is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2011
Implicit De ce Biblia?

Buna seara,

va rog frumos, poate sa ma lamuresca cineva daca in pasajele din NT:

24 Toma, zis Geamăn, unul din cei doisprezece, nu era cu ei când a venit Isus.
Ioan 11.16;
25 Ceilalți ucenici i-au zis deci: „Am văzut pe Domnul!” Dar el le-a răspuns: „Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.”
26 După opt zile, ucenicii lui Isus erau iarăși în casă; și era și Toma împreună cu ei. Pe când erau ușile încuiate, a venit Isus, a stat în mijloc și le-a zis: „Pace vouă!”
27 Apoi a zis lui Toma: „Adu-ți degetul încoace și uită-te la mâinile Mele; și adu-ți mâna și pune-o în coasta Mea; și nu fi necredincios, ci credincios.”
1Ioan 1.1;
28 Drept răspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu și Dumnezeul meu!”
29 „Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.”

Urmatoarea analiza ateista este gasita pe linkul si apartine userului "ADAM", nu mie "TOMA":
http://medlive.hotnews.ro/liberul-ar...comment-150050

se poate afirma ca acest lucu nu este agreat de catre Hristos ? Eu("Toma") zic ca nu asa cum reiese din 27.
“Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut” spune ca trebuie sa crezi fara sa vezi. Cineva care “crede fara sa vada” isi construieste un model al realitatii doar pe baza afirmatiilor facute de altcineva, fara nici un fel de dovezi (ex. verificari experimentale reproductibile, facute personal sau de catre terte persoane). Adica fara sa cerceteze adevarul afirmatiilor din dogmele crestine.

Sper ca nu am suparat pe nimeni cu acesta postare. Forumul de la medlife este deschis pentru dialog.

Doamne ajuta,
Reply With Quote