Citat:
În prealabil postat de AlinB
Era vorba de reteta de maia, dar oricum e interesant :)
Maiaua e o chestie delicata.
Se gasesc pe Internet retete, eram curios de experienta practica a lui Ionut in chestia asta..
Adica..a iesit din prima, nu..a aflat niste chestii care poate nu le gasesti in alta parte.
|
Trebuie să recunosc că e experiența soției la capitolul ăsta. Ea zice așa:
”Aici este reteta pe care am folosit-o eu, cu mentiunea ca am pus faina integrala de grau, nu alba:
http://blog.codrudepaine.ro/2011/05/apafainamaia/
Aici explica in detaliu cum se intretine o maia lichida si pastrata la temparatura camerei, dupa cele 14 zile de formare:
http://blog.codrudepaine.ro/2011/06/...iaua-partea-i/
Aici sunt articolele de pe siteul respectiv in care se vorbeste despre maia:
http://blog.codrudepaine.ro/maia-drojdie-salbatica/
Citind pe subiect am retinut ca borcanul cu maia e bine sa fie tinut intr-un loc ferit de curenti, mirosuri, cu temperatura cat mai constanta, si se pare ca pe frigider ar fi un astfel de loc favorabil.”
Dacă soacră-mea nu a aruncat-o deja, sînt curios dacă o putem reactiva după 5 luni.