Citat:
În prealabil postat de antoniap
Deasa, dar cu mentinerea unor standarde crestine ridicate si cu lupta pentru desavarsire.
Asadar, nu e obligatoriu sa fortam nota, gandindu-ne numaidecat la impartasania saptamanala, mai ales daca suntem casatoriti. Dar la doua-trei saptamani, e posibil. Depinde si de preot daca opteaza pentru trei sau pentru sapte zile de post plus curatie.
|
Cred că trebuie să ascultăm de duhovnic fără cârtire în privința asta. Și eu consider că trebuie să avem o legătură mai strânsă, mai vie cu Biserica și că ar trebui să fim pregătiți la fiecare liturghie să ne împărtășim. Mă întristează chemarea la Sfântul Potir pe care Hristos o face prin preot, căreia nu-i răspunde de multe ori nimeni sau foarte puțini. Înseamnă că ne facem că nu auzim. Și cred că-L întristăm pe Dumnezeu, căci ne-a arătat-o clar în atâtea pilde. De multe ori a vorbit Domnul despre Ospățul dumnezeiesc, de multe ori ne adresează o invitație sfântă, pe care o refuzăm: ba că avem griji de-ale vieții, ba că ne-am luat nevastă...
Deci eu cred că trebuie să facem tot ce depinde de noi, iar duhovnicul să facă ceea ce depinde de el. Dacă el îngăduie să ne împărtășim mai des, așa să facem, iar dacă nu, să-l ascultăm smerindu-ne.