Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Cu siguranță sunt încântat. Sper că-mi voi face timp să citesc și eu cărțile părintelui Serafim Rose. Am citit Ierarhia Îngerească a Sfântului Dionisie Areopagitul, dar se pare că aspectul acesta privind limitarea spațială nu l-am reținut. Înțelegeam circumscrierea nu ca pe ceva spațial, ci ca pe o limitare a lor ce ține de cunoaștere, de înțelegere sau de alte puteri ce le sunt date.
Însă relația lor cu spațiul și cu timpul rămâne o taină pentru mine.
|
De mai multe ori am discutat despre asta pe forum, in special cu catolicii, pentru ca sfintii lor au o minune numita bilocatia. Si de mai multe ori am dat mesajul meu de pe forumul catolic despre minunile din catolicism:
http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...locatia#p57096
Am scris asa: "
bilocatia inseamna prezenta unei persoane simultan in doua locuri distincte. Am citit ca la unii sfinti catolici apare acest fenomen. Acesta nu apare deloc la sfintii din primul mileniu (si ortodocsii de dupa schisma) si nici nu cred ca ar avea cum sa apara. L-am mai intalnit doar in paranormal, am citit despre o persoana din sec. XIX care era vazuta in doua locuri in acelasi timp.
In crestinism doar Dumnezeu este omniprezent celelalte creaturi au un singur trup (sau duh). Deci nu poate fi o persoana simultan in doua locuri diferite, doar daca una din aparitii este o viziune creata de ingerul cazut."
Vedem de aici ce fel de minuni au sfintii catolici. Si ca s-ar putea ca unele persoane sa aiba mai multe cunostinte, de aceea au o intelegere mai exacta.