Citat:
În prealabil postat de Decebal
Nici eu nu îmi aduc aminte să fi lovit, ci doar am încercat îmi impun părerea. Așa se procedează cu toți dogmaticii și lipsiții de obiectivitate, mai ales cu dogmaticii ecumeniști.
|
Domnule Decebal,
În primul rând, nu este necesar să impuneți nimic, pentru că personal vă respect dreptul de a susține opinii și convingeri diferite.
Fiecare dintre noi are libertatea de a exprima, în limitele bunei cuviințe, orice idee și de a polemiza cu ceilalți.
Nu am încercat să vă conving de nimic și, așa cum v-am mai scris, evit și voi evita să răspund mesajelor în care argumentați "ad hominem". Evit nu dialogul, ci doar ispita de a vă răspunde în aceiași termeni, în același limbaj. Prin urmare, indiferent ce-mi veți scrie în viitor, eu NU voi folosi, în dialogul cu dvs, "bâta forumistică" (pentru a vă cita din memorie), ci mă voi strădui să păstrez o atitudine irenică, susținându-mi, însă, punctele de vedere.
În privința insistenței dvs asupra lipsei mele de obiectivitate, aș dori să fac următoarele precizări:
1. În mesajele referitoare la convingerile mele religioase, nu sunt și nu doresc să fiu obiectivă, tocmai pentru că mă refer la convingeri personale/ subiective, tocmai fiindcă am credința că relația cu Dumnezeu, Care este Subiect, Ființă personală, ține de subiectivitate.
Doar în privința datelor din științele exacte este recomandată obiectivitatea, fiindcă aceste domenii studiază realitatea obiectivă.
În domeniile umaniste (în special în privința teologiei și a credinței), care se referă la subiecte, am putea și ar fi bine, oare, să fim obiectivi, să nu asumăm afectiv ceea ce credem, să tratăm subiectele ca pe obiecte?...
2. M-am referit la prejudecățile despre psihologi în mod imparțial (obiectiv, dacă vreți), fără a mă implica emoțional foarte mult, din simplul motiv că nu sunt psiholog, ci am pasiuni diferite (pe care le puteți afla inclusiv din profilul meu de pe forum). Le respect în mod sincer vocația acestor semeni ai mei psihologi, fără a o împărtăși. Am scris de dragul dreptății, am scris deoarece consider că semenii noștri care aparțin acestei categorii profesionale ar fi vrednici de mult mai multă prețuire și încredere.
Așadar, stimate domn, mărturisesc în mod deschis faptul că, în mesajele privind teologia și credința (ceea ce nu era cazul aici, în mesajul la despre psihologie), nu sunt obiectivă, ci profund subiectivă și pasionată! Da, mă înflăcărez de bucurie și entuziasm, de fiecare dată când meditez, ascult sau spun ceva despre credința mea, despre convingerile mele religioase! Ați observat, prin urmare, foarte corect că nu sunt obiectivă.
Dumnezeu să vă ocrotească!
P. S. 1. Ce înțelegeți prin termenul "dogmatici"? Din curiozitate. :)
P. S. 2. Desigur că psihologii, în special cei specializați în psihologie clinică și psihoterapie, au competența de a pune diagnostice.
Să aveți o noapte binecuvântată!