View Single Post
Vechi 31.08.2013, 16:46:07
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de DEMETRIUS;
Cât timp rămâne El în acela care s-a împărtășit? Doar în ziua respectivă.
Eu aș zice că pînă la primul păcat, ”căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul?”
Împărtășirea este validă în ziua respectivă până la primul păcat, când deja se cere a face spovada, dacă-i păcat de moarte; dacă-i păcat lesne iertător, se cere dezlegare înaintea următoarei împărtășiri. Până atunci împărtășirea se desfășoară regulat, sau cum permite preotul.

Să presupunem(ipotetic) că până la următoarea Liturghie nu am comis niciun păcat; deci nu mai merg la Liturghie? Dacă merg nu mai am nevoie să mă împărtășesc cu trupul și sângele Lui?
E important să știu de ce merg la Liturghie; că așa-i obiceiul turmei? Doamne ferește!

Tocmai împărtășirea demonstrează(precum rugăciunea inimii) că sunt primul dintre cei slabi, că am nevoie ca eu să fiu în El și El în mine, că mi-e necesară comuniunea cu El, că sunt preocupat de viața de veci pe care El mi-a adus-o la cunoscutință; exact acesta e sensul Liturghiei.
Prin împărtășirea de azi(să zicem) e important să știu că nu sunt egalul lui Hristos, ci, eventual, bucuros că sunt creștin și că-L urmez(azi).

Last edited by Demetrius; 31.08.2013 at 17:05:21.
Reply With Quote