In primul rand,jeny11,sunt curioasa daca de pe tastatura ta nu poti folosi semnele de punctuatie,in special virgula,fiindca sincer,ma obosesc randurile tale scrie "fara oprire" in exprimare.
Si acum sa trecem la subiect,un subiect pe care il cunosc si-l inteleg foarte bine,traind aproape intreaga viata langa un asemenea exemplar,negativ,din pacate.
Tatal meu a fost alcoholic de cand ma stiu,de cand m-am nascut,aproape ca mi-l amintesc vag cu o infatisare pe chipul careia sa nu se vada urmele mereu prezente ale acestei nenorocite bauturi.Iar cel mai dureros lucru este faptul ca INTOTDEAUNA cei din jur vor suporta consecinte nefaste,consecintele interminabile ale unei vieti care te obliga la supunere...cum ar fi copii ale acestor subiecti.Tata s-a dedicat efectiv,acestui viciu,n-a vrut nici ajutor din partea celor din jur,sau poate ca n-a avut capacitatea si puterea sa-l accepte,si-asa a mers de mana cu acest distrugator "prieten",pana acesta din urma i-a pus capat,capat vietii.Si,de parca aceasta n-ar fi fost de-ajuns,un frate de-al meu,s-a gandit in neputinta si prostia lui sa-i urmeze tatalui "exemplul",si astfel,mai rapid si mai sigur decat acesta,a devenit alcoolic notoriu la varsta de,doar 30 de ani.Si-asa a inceput si fiul sa-si sape groapa si sa distruga aproape totul din jur,dar cu o diferenta fata de mama,pe-acesta sotia nu l-a mai indurat si nici realitate selectiva a vremurilor contemporane.
Acum este ceva mai bine,fratele a avut diferite probleme cu "creditorii",fiindca acesti oameni pierd in timp simtul ratiunii si incep sa faca un sir lung de greseli,care uneori tind sa devina chiar fatale.Astfel ca fratele meu a dat mana cu moartea,bataie pana la coma,pericolul imbolnavirii de epilepsie,si alte complicatii pe care numai otrava de alcohol le poate aduce.Astfel ca,dupa o perioada de spitalizare si dupa lungi analize asupra propriei vieti,fratele meu s-a hotarat sa renunte la alcool,si a reusit,cumva,insa nu stiu pana cand,fiindca traim printre influiente,printre oameni care cu usurinta-ti pot determina deciziile,uneori intr-un mod negativ,si traim printre tentatii...tentatii josnice,exact asa cum se exprima si este in general societatea in care traim.
Dar asa cum a spus cineva pe-aici,sa nu uitam ca aceasta patima este in primul rand o boala,care se manifesta ca atare si atrage asupra ei alte si alte afectiuni,unele subtile si altele vizibile,dar cu siguranta foarte daunatoare.Alcoolul,prin calitatea lui de-a da dependenta creierului,tinde sa substituie si sa diminueze unele functii ale organelor vitale ale unui om.Astfel ca,odata instalata aceasta dependenta,de multe ori severa,fiindca intotdeauna dependenta se vrea hranita cu o cantitate si mai mare,pentru indepartarea ei este nevoie de un tratament adecvat.Un tratament medicamentos,dar si psihologic,cu o supraveghere indeaproape a individului pus fata-n fata cu lupta crancena cu propriul organism care nu-l mai asculta.Daca renuntarea la alcool se face rapid si fara tratament se poate ajunge si la deces,astfel organismul intrand in colaps.Functiile acestuia nu mai pot functiona la capacitatea normala datorita lipsei stimulentului care le-a fost furnizat atata timp,alcoolul,si de aceia acestea trebuiesc treptat readuse la capacitatea normala de functionare,prin tratament medicamentos.
Nu este de-ajunsa vointa in cazul alcoolicilor,pentru renuntare,chiar daca aceasta este in majoritate impusa.In primul rand,pe plan psihic insasi aceasta vointa este vizibil afectata,ca sa nu mai vorbim de slabiciunea initiala care caracterizeaza determina un individ sa recurga la astfel de stimulente,stiute destul de clar ca nocive.Sincer,foarte rar mi-a fost dat sa vad un alcoolic ca se lasa de bautura,fiindca traim intr-o lume in care bautura aceasta este la tot pasul,pentru tot buzunarul,si pe deasupra mai confera si posibilitatea de-a suporta,aparent mai usor sau mai inconstient,societatea mizerabila,hoata si mincinoasa in care zace tara noastra.Ca sa nu mai vorbim de educatie!!!,care joaca rolul cel mai important in perceperea responsabilitatii a fiecaruia dintre noi.
|