Citat:
(...); de ideile și conceptele de "rege", mai nou de "regate" (naționale / internaționale) (...)
(...), în timp ce vedem că înfloresc tot felul de "regi", de "regate" (conceptuale), de mass-medii spălătoare de creier și manipulatoare etc, etc, etc. (...)
|
Din întâmplare am văzut în sfârșitul ăsta de săptămână că anumite organisme mass-media ne-au invadat din nou cu tot felul de scenarii și scenete minoritare, cu tot felul de "regi" și de "regățele". Evident de cealaltă parte a "baricadei", și putem vorbi de baricade pentru că este evident că asistăm la un război atipic dus împotriva Românilor și a României de către anumite forțe oculte și de anumite forțe mediatice, nu au fost și nu sunt aduși niște reprezentanți reali și legitimi ai Românității, și chiar și ai altor cetățeni ai acestei țări pentru a prezenta niște poziții corecte.
Ceea ce însă într-o anumită măsură m-a șocat a fost că un "rege", un anumit om minoritar, a primit o slujbă într-o biserică ortodoxă prin anii '90, slujbă la care se vedea că și-a pus o coroană pe cap, făcându-și apoi cruci. Și de atunci chipurile ar exista un "rege" ortodox internațional, "uns de Biserică" al unor minoritari. Ceea ce ar fi de subliniat este în primul rând mișcarea și cauza acestei mișcări în ceea ce privește anumiți clerici ai BOR; nu știm care au fost rațiunile acelei slujbe de "încoronare" și cum au ajuns clerici ortodocși români să facă așa ceva în patriarhia ortodoxă română. În al doilea rând, nu am auzit ca acea slujbă să aibă vreo recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe Române; faptul că un cleric și-a permis să facă așa ceva nu înseamnă că ar fi fost angajată întreaga Biserică Ortodoxă Română și că ar avea vreo recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe Române; din câte știu până acum nu există vreo recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe Române, probabil acolo fiind cazul unei mișcări a unui cleric ortodox ale cărui rațiuni în săvârșirea evenimentului nu se cunosc, cum nu se recunosc în mod oficial așa zisele consecințe din partea BOR ca Biserică; faptul că un cleric s-a angajat să facă o slujbă de "încoronare" nu cred și nu știu să fi angajat vreodată Biserica Ortodoxă Română ca Biserică. În al treilea rând, ungerea pe care un rege sau împărat o primea din partea Bisericii nu a fost și nu este un lucru transmisibil, nu este ceva asemănător cu hirotonirea preoțească; din această perspectivă "ungerea" unui om de către un cleric nu are niciun fel de consecințe asupra "succesorului regal", pentru că "ungerea regală" nu se transmite de la un "rege" la "succesorul" lui.