View Single Post
Vechi 02.09.2013, 15:18:16
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Botezul copiilor este necesar pentru mântuire, întrucât toți, și copiii, au păcatul strămoșesc și numai prin botez se pot curăți de acesta, născându-se din nou sufletește, și facându-și așa intrarea în Biserică. Sfinții Apostoli au botezat și pe copii și tot așa a făcut totdeauna și Biserica.
De aceea, a amâna pentru mai târziu botezul copiilor este păcat mare, aceasta însemnând nepăsare față de starea și viitorul copiilor încărcați cu păcatul strămoșesc, înseamnă totodată nesocotirea datoriei părintești, ca și neluarea în cuvenită seamă chiar a lucrării mântuitoare a lui Hristos, prin întârziere voită de la primirea darurilor acesteia, întârziere în care moartea copilului nu este exclusă.

(Isidor Todoran, Simbolul Credinței – O sinteză dogmatică, Editura Renașterea, 2008 p. 107)
Nu știu ce înțeleg alții, dar de aici eu înțeleg că botezul copiilor ar fi esențial pentru "mântuirea" copiilor.

Nu cred că și nu știu dacă este suficient și pentru mântuirea tinerilor, a adulților, a bătrânilor.

Dar despre asta nu mai văd niciun citat dat de cristiboss56!

Dacă nesocotința față de copii este mare, cum mai este crunta nesocotință față de ceilalți?

Sau ceilalți nu sunt nesocotiți că doar lor li se face Nunta și Gropăciunea!?!
Reply With Quote