View Single Post
Vechi 02.09.2013, 18:25:07
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
însă cu regret observ că în "zilele noastre" nu mai avem o relație la fel de bună (când ne vedem din când în când), căci pare să păstreze în memorie imaginea mea de atunci, neluând în seamă schimbările din ultimii ani...
Desigur, un psiholog nu este perfect
.....:)
Și ar fi perfect dacă ai avea iarăși o relație bună.....:)

Permite-mi o sugestie: discută deschis, cu prima ocazie, ca prioritate TOCMAI această percepție a ta.

În Biserică avem multe povestiri/mărturisiri despre fii duhovnicești care ajungeau, din varii motive, să înceapă să se îndoiască de duhovnic, să li se pară ba una ba alta, să își facă diverse gânduri etc. etc.
Problema dispărea când ucenicul se spovedea, mărturisea deschis ce e în sufletul lui. Probabil ai citit.

Emit ipoteza că ar putea să fie ceva asemănător. Mai bine discuți deschis problema, decât să ruminezi și să fantazezi/proiectezi....:)
Scuze dacă n-am nimerit-o! Memoria mi-a adus la cunoștință că acest tip de situație e un fapt des întâlnit în consiliere și psihoterapie. Face parte din dinamica relației terapeutice și trebuie abordat explicit, deschis, onest, ca pe o problemă de prioritate maximală. Ori de câte ori apare.
Reply With Quote