Subiect: Sfanta Liturghie
View Single Post
Vechi 02.09.2013, 20:24:46
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit offtopic

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul

Fie Domnul cu toți care Îl iubesc!
Și cu toți ceilalți.
Care nu L-au iubit ieri, să-L iubească azi. Iar care nu Îl iubesc nici azi, să-L iubească de mâine! AMIN+

:)
Mi-a placut tare mult ultima ta postare, nu atat ca e poetica, dar ca descrie cu dragoste ce se intampla la Liturghie.
Mi-au placut si ultimele doua fraze din acest quote. Stii ca ai facut o adaptare la refrenul din poezia "Pervigilium Veneris" - priveghere la sarbatoarea primaverii dedicata zeitei Venus, zeita dragostei: "Cras amet qui numquam amavit quique amavit cras amet" - Maine sa iubeasca acela care nu a iubit niciodata si acela care a iubit sa iubeasca maine.

Altfel, nici eu nu prea inteleg de ce un crestin ar prefera sa faca altceva in timpul Sfintei Liturghii - fireste, nu discut situatiile in care trebuie sa mergi la serviciu, esti bolnav sau alte situatii asemanatoare. Iar in ceea ce priveste spalatul rufelor sau alte treburi casnice ... cred ca nu trebuie vazuta ca pe o interdictie religioasa, doar ca atunci cand experimentezi ce a descris mai jos Cezar si e sarbatoare si in inima ta, nu doar in biserica, nu mai ai dispozitia necesara sa speli rufe sau sa dai cu aspiratorul.