Imi doresc si eu sa se faca ceva in privinta cainilor maidanezi. Nu stiu, dar ar trebui sa-i adune si sa-i tina inchisi undeva, in adaposturi, sa-i sterilizeze, sa-i eutanasieze, orice, pentru ca sunt un pericol public.
Sunt omorate atatea animale pentru carnea lor delicioasa: vitei, miei, iezi, pui, pasari de tot felul, pesti, si altele, care de altfel sunt total inofensive, blande si docile... De mila acestora nu mai plange nimeni, doar de mila cainilor care ne pun in pericol viata.
Asta este, animalul e animal, a fost facut de Dumnezeu cu porunca "Sa fie!", au fost facute sa ne fie noua de folos, sa ne slujeasca, sa le fim stapani, nu sa ajungem noi sa fim stapaniti de ele. Sunt oameni care au ajuns pur si simplu sclavii animalelor de companie. Acestia cheltuie bani grei pt hainute, frizer, jucarii si tot felul de rasfaturi pt animalutele din sufrageria lor. Mie personal mi se pare caraghios si inutil.
Oricat pledeaza unii pentru desteptaciunea si bunatatea unor animale, versus prostia si rautatea oamenilor, totusi, omul este facut dupa chipul si asemanare lui Dumnezeu, omul a fost facut cu mainile lui, a zis "Sa facem om". Desi in timp ne-am pierdut asemanarea cu Dumnezeu, totusi in noi este Chipul. Adevarat, uneori ne comportam ca niste animale, dar suntem si ramanem deasupra lor.
Asa ca omul primeaza, nu animalul. Ca sa salvam omul, sacrificam animalul.
|