Eu cred ca in Romania s-a inteles prost ideea de protectia animalelor(ma refer la cei care sunt in chestia asta). Astfel de asociatii nu au ca scop apararea haitlor de caini de pe strada, ci de a sanctiona posesorii de animale in caz ca le maltrateaza, abandoneaza, ucid etc. Nu pun cainii/animalele mai presus de oameni.
A, si iau un caine de pe strada, il testeaza sa vada daca este agresiv sau daca are potential. Cei agresivi sunt pusi jos imediat, nu intra pe lista de adoptie.
Eu sunt sigura ca sunt caini agresivi si criminali pe strazi. Nu toti, dar sunt destui. In acest caz, un SPCA adevarat i-ar fi eutanasiat de mult timp.
Eu nu prea cred in povestile astea cum ca toti cainii sunt perfecti sau ca ar fi traumatizati. Multi propabili ca sunt salbatici. Stiti ca exista si caini salbatici prin jungla si asa. Nu ataca ptr. ca le este frica de oameni, ataca ptr. ca isi permit. Animalele sunt teritoriale, mai ales cele care stau in haite. Apoi, eu nu stiu cum stai la povesti cand te ataca deodata 3-4 caini agresivi. Sa nu exageram.
Sa nu faci miscari bruste. Pai daca sunt peste tot, ce faci? Nu mai misti, nu mai respiri de frica sa nu te atace haitele de caini?
Eu sunt pentru eutanasierea in stil european a cainilor agresivi si criminali, deci cu injectie letala (banuiesc ca s-ar curata locul cat de cat). Iar cei normali si puii, sa fie dusi la adapost, sterilizati, iar iubitorii de animale si cucoanele care ii tot hranesc pe strada, sa aiba sansa sa ii adopte in cateva luni, caci romanul se misca incet. (cei care dreseaza cainii isi pot da seama cel mai bine daca cainele e agresiv sau e adoptabil-eu asa am vazut ca se procedeaza in vest, caci sunt si caini care par a fi blanzi, dar sar cand nu te astepti.)
|