Citat:
În prealabil postat de sophia
Multumesc mult pentru idee. Cred ca este un seminar pe care ar trebui sa-l urmam toti si sa lucram treptat problemele. Toti avem nevoie de asa discutii psihologice.
Am insa o intrebare/nelamurire - am vazut in material cu surpriza ca Maica Siluana sustine niste lucruri:
- iertarea nu inseamna uitare
- iertarea nu inseamna impacare
- iertarea nu inseamna scuzare (a unor fapte/persoane)
Dar eu am citit totusi in alte parti ca dimpotriva a ierta inseamna si a uita raul, inseamna a te impaca.
Imi place ceea ce scrie ea acolo (asa vad si eu lucrurile), dar sunt total opuse celor ce se spun in biserica.
|
Sper din tot sufletul sa iti fie de folos. Se pare ca maica raspunde tuturor cursantilor care ii trimit temele pe mail. Pai citeste mai departe, sa vezi ca sunt niste nuantari... Vrea sa spuna doar ca iertarea, uitarea, impacarea si scuzarea sunt lucruri diferite, nu sunt sinonime, in sensul ca poti uita fara sa ierti sau sa ierti fara a putea uita sau sa te impaci dara a ierta sau sa ierti fara a te putea impaca - pentru ca in impacare e nevoie de doi si daca tu ai iertat si celalalt nu, atunci tu ti-ai facut treaba, dar de impacare nu se poate vorbi. Nu sunt total opuse celor ce se spun in biserica, sunt doar niste nuantari psihologice. Ti-am spus, sper sa il parcurgi si sa iti foloseasca, ca sa poti vedea lucrurile altfel. Uite, in loc sa te connsumi atat pe forum, timpul acesta l-ai putea investi in parcurgerea seminarului si in pregatirea temelor aferente.