View Single Post
Vechi 04.09.2013, 15:33:22
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Nu stiu cum e legea in SUA, dar in Romania legea este asa: cainele cu stapan trebuie tinut in lesa si sa aibe BOTNITA! Lesa nu este suficienta ptr. control. Nu stii cand sare cainele, mai ales daca e de talie medie sau mare. Oricum, si cei mici sar la picioare si asa. Au fost o gramada de cazuri in care cetatenii au fost atacati de caini tinuti in lesa, dar fara botnita. Sau de caini cu stapan lasati slobozi. Si da, au fost si cazuri de copii omorati de caini cu stapan.

Ai caine, il ti in lesa si cu botnita. Iar daca are botnita, nu are cum sa pape de pe jos.
Nu e chiar asa. Din cate stiu, numai cainii de talie mai mare si care sunt considerati violenti, trebuie sa poarte botnita.
Aici se discuta mult de problema celor care tin caini, ca trebuie sa invete sa umble cu ei si chiar e vorba sa introduca un permis pentru "port-caine".
Si oamenii totusi trebuie sa invete sa se poarte cu animalele, indiferent daca din casa, sau de pe strada.

Fiecare animal trebuie respectat si trebuie sa te gandesti ca poate sa se enerveze si sa fie periculos. Nu putem sa le omoaram pe toate, ci sa stim ce avem de facut.
Si caii pot sa muste, sa dea cu copitele, sa te dea jos din sa, si vitele pot sa te impunga si sa te calce in picoare, si porcul poate sa te muste.

Mie imi este frica de ex. de pasari: gascani, curcani, cocosi rai. Musca si astia.

Si omul, daca il enervezi si-l privezi de drepturi ajunge violent si poate sa faca multe.