Citat:
În prealabil postat de glykys
:)
Altfel, nici eu nu prea inteleg de ce un crestin ar prefera sa faca altceva in timpul Sfintei Liturghii - fireste, nu discut situatiile in care trebuie sa mergi la serviciu, esti bolnav sau alte situatii asemanatoare. Iar in ceea ce priveste spalatul rufelor sau alte treburi casnice ... cred ca nu trebuie vazuta ca pe o interdictie religioasa, doar ca atunci cand experimentezi ce a descris mai jos Cezar si e sarbatoare si in inima ta, nu doar in biserica, nu mai ai dispozitia necesara sa speli rufe sau sa dai cu aspiratorul.
|
Normal ca nu o ai, insa cateodata chiar trebuie...
Poate doar daca se intampla sa te prinda duminica pe munte sau pe mare, in padure sau in pustie, intr-un loc totusi minunat creat de Dumnezeu...zic eu ca poate nu e gresit sa Il slavesti acolo unde esti si sa ii multumesti ca te-a invrednicit sa o faci si sa ajungi sa-I descoperi minunata creatie...
PS: sambata trecuta de Inaltarea Sfintei Cruci a trebuit din nou sa intind rufe (pusese el masina de dimineata, nu a astiut ca e sarbatoare, si oricum era absolut necesar) si apoi a trebuit sa plece, asa ca... Eu m-am grabit sa le intind ca sa mai apuc poate ceva din slujba, am pus o camasa de-a lui pe umeras si am uitat sa o securizez mai bine, mai ales ca batea vantul tare. Dupa-amiaza i-a o de unde nu-i....am coborat jos sa recuperez macar umerasul si am gasit-o pe cutiile postale,o pusese cineva, impreuna cu cosul meu de carlige, care zburase si acel luat de vant, fara ca eu sa bag de seama. Una peste alta, m-am cam suparat ca nu ma pot invrednici sa fiu o sotie si o gospodina mai buna, si ca aceste atributii intra mereu in "conflict de interese" cu practicile religioase.