View Single Post
Vechi 15.12.2007, 00:39:04
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2007
Implicit

As vrea sa va povestesc o intamplare care a avut loc cand eram astazi la ore(sunt la liceu)si impodobeam clasa impreuna cu colegii.Fiind influentati de obiceiurile americanilor, ne-am gandit sa impletim o coroana din crengi de brad, sa o ornam si sa o punem pe usa...si dupa ce am realizat coronita s-au trezit niste colegi sa spuna ca nu ar fi indicat sa o asezam pe usa din cauza ca va cadea daca o lipim cu scotch, nu putem sa gaurim usa:D etc.Si ce credeti ca s-au gandit ei?S-au dus frumusel la icoana de pe peretele din spatele clasei si au dat-o jos cu intentia de a o inlocui cu coronita de brad(ca cica nu avem alt loc unde sa o punem:angry:).Bineinteles ca multi dintre noi s-au opus si pana la urma icoana a ajuns din nou la locul ei,dar aceasta intamplare mi se pare definitorie pentru influenta americana asupra noastra.Craciunul a devenit un ansamblu format din alergari prin magazine dupa cadouri, cumpararea unui brad si ornamentarea lui, prepararea a nu stiu cate feluri de mancare, sms-uri trimise cu duzina la cunostinte ca "asa e politicos" etc.Nu contest faptul ca anumite obiceiuri din afara creeaza o atmosfera placuta de Craciun, dar ceea ce am vazut astazi m-a pus pe ganduri. De asta am postat aceasta intamplare aici, deoarece mi se pare incredibila.Adica am ajuns sa inlocuim icoana cu ornamentele de Craciun?Dar ce mai inseamna Craciunul atunci?
Reply With Quote