As vrea sa va povestesc o intamplare care a avut loc cand eram astazi la ore(sunt la liceu)si impodobeam clasa impreuna cu colegii.Fiind influentati de obiceiurile americanilor, ne-am gandit sa impletim o coroana din crengi de brad, sa o ornam si sa o punem pe usa...si dupa ce am realizat coronita s-au trezit niste colegi sa spuna ca nu ar fi indicat sa o asezam pe usa din cauza ca va cadea daca o lipim cu scotch, nu putem sa gaurim usa:D etc.Si ce credeti ca s-au gandit ei?S-au dus frumusel la icoana de pe peretele din spatele clasei si au dat-o jos cu intentia de a o inlocui cu coronita de brad(ca cica nu avem alt loc unde sa o punem:angry:).Bineinteles ca multi dintre noi s-au opus si pana la urma icoana a ajuns din nou la locul ei,dar aceasta intamplare mi se pare definitorie pentru influenta americana asupra noastra.Craciunul a devenit un ansamblu format din alergari prin magazine dupa cadouri, cumpararea unui brad si ornamentarea lui, prepararea a nu stiu cate feluri de mancare, sms-uri trimise cu duzina la cunostinte ca "asa e politicos" etc.Nu contest faptul ca anumite obiceiuri din afara creeaza o atmosfera placuta de Craciun, dar ceea ce am vazut astazi m-a pus pe ganduri. De asta am postat aceasta intamplare aici, deoarece mi se pare incredibila.Adica am ajuns sa inlocuim icoana cu ornamentele de Craciun?Dar ce mai inseamna Craciunul atunci?
|