View Single Post
Vechi 05.09.2013, 21:55:20
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

62 pagini de dezbateri?
Pentru ce?
Când sunt atât de multe topic-uri pe forum pe teme interesante, constructive, importante!
Problema câinilor maidanezi din București îmi pare foarte simplă:
câinii maidanezi constituie un pericol public;
ergo: trebuie eutanasiați.
A fost ucis un om, mai exact un copilaș, sfâșiat de câini!
Ce mai așteptăm?
Eventual, s-o pățim și noi?...
Personal am ajuns să fac fobie de câini: în jurul blocului în care locuiesc sunt haite de câini ca-n codru, prin parcuri câini, în apropierea facultății haite de câini!...
De ce?
Din rațiuni umanitare?
Adică să ne punem viața în primejdie, nouă și semenilor noștri incapabili de a se apăra (copilașii), doar pentru o așa-zisă draogste de animale - una teoretică, pentru că cei care iubesc cu adevărat câinii îi adoptă?
Consider că aceste animale trebuie să dispară urgent de pe străzile capitalei: ori în casele și asociațiile iubitorilor de câini, ori... pe lumea cealaltă.
Susțin asta nu din sadism, ci pentru siguranța publică, pentru siguranța celor dragi ai mei și pentru siguranța mea.
Nu este posibil să mergi cu teamă pe stradă, ca nu cumva să te trezești mușcat pe la spate sau, mai grav, atacat de o haită de câini.
Este frumos ce scria Sf. Isaac Sirul despre compasiunea și dragostea față de întreaga creație a lui Dumnezeu.
Dacă suntem datori să simțim milă inclusiv atunci când vedem fie și cea mai neînsemnată suferință în creația lui Dumnezeu, aunci cu mult mai mult vom ști să-i iubim și să-i apărăm pe semenii noștri, oamenii, a căror viață și sănătate este incomparabil mai de preț decât a ființelor neraționale.
Aceasta este opinia mea, sper că n-am întristat pe nimeni prin ceea ce am scris. Și mie-mi sunt dragi cățeii (cei mici sau mari, dar ținuți bine, în lesă, de către stăpâni responsabili), dar, totuși, dacă mă gândesc bine, îi iubesc mai mult pe oameni.
A murit un copil și mulți încă nu conștientizează necesitatea unei măsuri cât se poate de etice cu scopul evitării altor tragedii asemănătoare!
O noapte liniștită vă doresc tuturor!
P. S. Le propun celor care combat ideea reducerii nr-ului de aprox. 650000 de câini maidanezi din București să devină, grabnic, vegetarieni sau, cel mult, lacto-vegetarieni. Este umană, oare, uciderea (printr-o metodă mult mai dură decât eutanasia) unor animăluțe și păsări cu adevărat inofensive, doar pentru hrana noastră?... De aceea, vă propun să fiți consecvenți față de propriile dvs idei și să reveniți la... vegetarianismul primordial, acela dinainte de potopul lui Noe. :)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote