"buna tuturor !am intrat pe acest forum in speranta ca cineva ma poate ajuta si pe mine cu un sfat"
Alina, intrucat si eu m-am confruntat cu o situatie oarecum asemanatoare, te sfatuiesc din suflet ca in primul rand sa-ti faci un duhovnic (daca nu ai). Daca nu, iti pot recomanda eu.
In al doilea rand, trebuie sa iti "studiezi" atent defectele prietenului tau. Pentru ca asa cum e inainte de casatorie, asa va fi si dupa. Sa nu crezi ca se schimba ceva in bine, de obicei e invers, defectele se accentueaza. Deci, gandeste-te bine ce defecte are si daca poti trai o viata intreaga cu ele. Si viceversa, bineinteles, daca el iti poate accepta defectele.
Apoi, sa stii ca parintii pot avea dreptate, dar pot si gresi. E adevarat: "binecuvantarile parintilor intaresc casele fiilor" , insa daca baiatul e cuminte, credincios, bland, vrea oricati copii ii da Dumnezeu (adica e impotriva avortului de orice tip-apropo, si anticonceptionalele tot avort se numesc)si va potriviti, motivul legat de situatia materiala n-ar trebui sa existe.
Inca ceva, copiii seamana cu parintii, de obicei fata cu mama si baiatul cu tatal. Daca baiatul a vazut ca tatal o batea pe mama sau o injura sau dimpotriva o ajuta la treaba, la fel va face si el. Dar poate sunt si exceptii(mai rare intr-adevar).
Inainte de a decide sa va casatoriti, puteti citi Paraclisul Maicii Domnului timp de 40 de zile sau Acatistul Mantuitorului cu binecuvantarea duhovnicului (ar trebui ca aamandoi sa aveti acelasi duhovnic) si sa va rugati ca Dumnezeu sa va lumineze mintea ca sa puteti vedea daca va potriviti sau nu. Sa cereti in rugaciuni o casatorie care sa va aduca mantuirea.
Deocamdata, acestea au fost cateva sfaturi.
Dar, cel mai important, vorbeste cu duhovnicul.
|