View Single Post
Vechi 06.09.2013, 09:31:50
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu zic sa te mai gandesti.
-cu mine vorbesti? m-am gandit si eu si vreau sa discutam aici din punct de vedere crestin cum vedem noi lucrurile[sau mai bine zis cum vad sfintii],adica de ce a ingaduit Dumnezeu sa moara acel copil

-Jean-Claude-Larchet-Cele două fețe ale morții:http://carteromaneasca.wordpress.com...te-ale-mortii/

"...după cum spune Sfântul Maxim Mărturisitorul: „Sfârșitul vieții acesteia de aici socotesc că nu e drept să se numească moarte, ci izbăvire de moarte și despărțire de stri* căciune și slobozire din robie și încetarea tulburării și oprirea războaielor și risipirea întunericului și odihna de osteneli și liniștirea fierberii și acoperirea rușinii și scăparea de patimi și nimicirea păcatului și, ca să spun pe scurt, hotarul tuturor relelor.”

Părinții spun că omul moare atunci când clipa îi este prielnică pentru mântuire, potrivit atotștiinței lui Dumnezeu. Sfântul Maxim arată că Dumnezeu îi dă omului să trăiască atâta cât îi trebuie ca să străbată calea până la El. Așa putem înțelege de ce unii mor dintr-un lucru de nimic, în timp ce alții, suferind de boli grave și trecând prin mari primejdii, scapă totuși cu viață. In altă ordine de idei, Sfantul Ioan Gură de Aur spune că nu trebuie să ne întristăm nici de moartea celui „rău și supus patimilor”, pentru că ea taie șirul păcatelor sale, nici a celui „bun și virtuos”, pentru că astfel este „luat mai înainte ca răul să-i strice sufletul și mutat în locul în care virtutea îi este pusă la adăpost și în care nu mai are a se teme de vreo schimbare a lui în rău.”

Last edited by antiecumenism; 06.09.2013 at 09:47:23.
Reply With Quote