Subiect: promisuni
View Single Post
Vechi 08.09.2013, 00:42:52
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de loveromania1 Vezi mesajul
buna ziua. am o intrebare. daca cineva ii promite lui Dumnezeu ca va face ceva , va ajuta saracii, bolnavii etc, daca un dusman de-al lui va pati ceva rau, Dumnezeu va lua in seama astfel de rugaminte? fiindca cineva umbla sa imi faca rau am auzit-o spunand promit lui Dumnezeu ca daca te imbolnavesti merg si dau la biserica un an de zile bani. cum poti fi dezlegat de juramintele facute de o alta persoana la adresa ta?
Nu!
Cu siguranță Dumnezeu nu Se lasă manipulat!
Cu siguranță, El NU va lua în considerare acele promisiuni, El Care ne iubește atât de mult, încât S-a sacrificat pe cruce pentru noi!
Sf. Ioan Gură de Aur, în "Omiliile la Evanghelia după Matei", arată și argumentează foarte frumos că nu-I putem cere Legiuitorului să-Și încalce Propriile legi sfinte - - nu-I putem cere lui Dumnezeu, Care ne-a poruncit să ne rugăm pentru toți semenii noștri (inclusiv pentru cei care ne persecută) să le facă rău acestora.
El nu face rău niciodată!
Dumnezeu este absolut bun, Izvorul binelui și, în sens apofatic, mai presus de bunătate.
Așadar, nu vi se va întâmpla nimic, dar, așa cum vi s-a mai scris aici, pe topic, ar fi bine, creștinește, să faceți tot posibilul pentru a obține împăcarea cu persoana respectivă. Astfel, o veți feri și de păcatul de a se ruga împotriva dvs.
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote