Aproape 300 de persoane protestează în București cerând rezolvarea problemei maidanezilor
http://www.gandul.info/stiri/aproape...zilor-11299913
Peste 300 de persoane participă duminică, în Parcul Izvor din București, la un protest referitor la problema câinilor vagabonzi, cerând ridicarea acestora de pe străzile Capitalei, pentru siguranța locuitorilor.
Participanții, de toate vârstele, au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje printre care "A.S.P.A., asumă-ți!", "Nu sunt hrană pentru câini!", "Strada mea nu e coteț" și "Vrem «legea lui Ionuț»!".
La protest au fost aduse, de asemenea, fotografii ale primarului general Sorin Oprescu și ale edililor de sector, cu mesajul "Asumă-ți! ", precum și pancarte cu poza lui Ionuț Anghel - copilul de patru ani decedat după ce a fost mușcat de câini vagabonzi în Capitală -, cu mesajul "De ce?".
Prin acest protest, participanții cer autorităților să ia măsuri imediate și eficiente pentru asigurarea dreptului la viață și siguranță, într-un oraș "liber" de câini vagabonzi.
Ei scandează, printre altele, "Fără referendum!", cu referire la scrutinul privind eutanasierea câinilor fără stăpân, inițiat de Oprescu.
Vineri seară în Piața Romană, peste 200 de persoane au manifestat pentru eutanasierea câinilor maidanezi, nefiind de acord cu scrutinul inițiat de Sorin Oprescu, pe care îl consideră o cheltuială inutilă în condițiile în care există o lege ce permite autorităților locale să eutanasieze patrupedele fără stăpân. "
-si eu cred ca e corect si normal sa-i eutanasieze fara referendum