View Single Post
Vechi 15.12.2007, 16:39:35
alynna alynna is offline
Member

Data înregistrării: 23.11.2007
Implicit

Eu zic ca ar trebui sa vorbesti cu duhovnicul (daca ai, daca nu, trebuie neaparat sa-ti faci).

Apoi, zici ca te intelegi bine cu prietena ta. Poate ca aceasta intelegere e o capcana ca sa te indeparteze de ortodoxie. Daca nu renunta la adventisti, inseamna in mod clar, ca nu va potriviti, oricat de bine v-ati intelege. Stii, daca diavolul vede ca ii faci voia, te lasa in pace. Din acest motiv, unii care sunt de alta religie par mai buni, mai blanzi, mai intelegatori decat cei care unii ortodocsi care merg la biserica, se spovedesc etc. Insa daca nu te lupti in credinta cea adevarata, nu primeste cununa. Niciun jucator, in nicun sport nu primeste medalii daca a alergat dupa alte reguli decat cele ale jocului.

Apoi, gandeste-te ca nu te poti casatori religioas cu ea. Deci nu te poti uni in fata lui Dumnezeu cu ea, chiar daca te casatoresti la primarie, sa stii ca o sa traiesti in desfranare.
La slujba cununiei, preotul ii pune mana-n mana pe cei 2 miri, si in acel moment cerurile se deschid si se pogoara Duhul Sfant. Casatoria este o mare taina. Dar, dupa cum zice Sf Apostol Pavel "taina aceasta mare este, dar in Hristos si in Biserica".

Apoi, dupa cum bine ai zis, vor exista discutii interminabile si nu va veti mai intelege. De exemplu, ea cinsteste sambata, tu duminica. Din cate stiu eu, ei nu o cinstesc pe Maica Domnului, lucru foarte foarte grav. Cum sa o batjocoresti pe Maica Domnului cand ea este maicuta noastra, a tuturor si se roaga mereu la Fiul Sau si Dumnezeul nostru pentru noi? Ea este mijlocitoarea noastra, a tuturor.

Trebuie sa te gandesti ca va incerca sa te convinga sa treci la adventisti, avand in vedere ca totusi e o practicanta a adventismului dupa cum spui.
Apoi vor aparea copiii. In ce credinta o sa-i cresteti? Saracii de ei, o sa fie foarte derutati. Am inteles ca ei nu fac botezul la majorat, daca acela se poate numi botez. Pentru ca botezul adevarat este in Hristos. Si apoi sa vezi certuri: ea vrea sa-l boteze la ea, tu la ortodocsi...si certuri interminale, fara nicio posibilitate de incheiere.
Ce rugaciuni o sa-i inveti pe copii? Nici macar Crezul, simbolul de credinta n-o sa-i poti invata...

Stiu ca e greu sa accepti acest lucru, insa relatia voastra nu are niciun viitor. Decat daca ea renunta la adventism. Daca nu, cel mai bine ar fi sa te desparti de ea, si, ca sa-ti fie mai usor, VORBESTE URGENT cu parintele tau duhovnic (iti pot recomnada eu un parinte foarte bun), spovedeste-te, roaga-te la Maica Domnului sa te intareasca sa nu-ti pierzi credinta si sa-ti daruiasca o sotie credincioasa, cu care impreuna sa mergeti la biserica, cu care sa mergeti impreuna la spovedit, la impartasit, sa va cresteti copii impreuna in Hristos.

Sa ne mai spui cum mai decurge problema ta ca sa putem sa te mai sfatuim.Si Dumnezeu sa te lumineze si sa te intareasca!
Reply With Quote