tatal meu a fost dintotdeuna un om slab(sufleteste),nemultumirile lui au fost probabil multe,cele pe care le-am observat eu:o casatorie nereusita,mama persoana dominatoare,posesiva,foarte indarjita in lupta cu viata,preocupata sa faca intotdeauna totul de una singura,ignorandu-ne total pe toti ai casei,preocupata sa aduca bani,iar tata un tip mai boem,mai fragil,flegmatic..imaginati-va doi oameni atat de diferiti cel mai puternic carandu-l dupa el taras pe cel mai slab mai mult pentru a salva aparente decat din considerente morale,incapacitatea lor de A gasi un mod de comunicare,lipsa de respect,de politete,de intelegere.E clar ca tata s-a simtit un neputincios,el fiind si un misogin(culmea ce nevasta a gasit!)chiar nefericit la nasterea mea sustinea ca fetele aduc ghinion ca nu-s bune de nimic,asta era "incurajarea "pe care am primit-o toata copilaria..asta ar fi motivul pe care l-am observat eu si or mai fi si altele habar n-am...nu pot sa comunic cu ei nici acum.Tata e tot timpul beat iar cand e treaz e f.nervos(tot din motivul asta)o singura data am incercat timid sa-l intreb de ce bea,de ce se autodistruge si mi-a inchis repede gura spunandu-mi sa nu ma mai iau dupa"proasta "de mama..ca si cum faptul ca el bea nu e evident.Daca ar recunoaste ca bea ar fi un mare pas spre indreptare...a avur cateva momente in care a mers la Biserica si parea sa inteleaga cate ceva din predicile parintelui..dar probabil ca lipsa de sustinere a mamei si rautatile cu care ea il rasplateste il doboara si mai tare.In fine e o cauza pierduta si eu personal am un mare sentiment de vinovatie,desi sincer ma rog pentru ei.Fata de mine tata a revenit la sentimente mai bune si deja nu ma mai considera inferioara fratelui meu,nici nu ma lauda9nu ca as merita)dar imi vorbeste frumos atata vreme cat evit discutiile jenante,stanjenitoare despre alcool,cu mama despre bani sau afacerile ei.Avem o relatie obisnuita,niciodata nu ne-am strans in brate,sa-mi declare ca ma iubesc niciodata nu s-a intamplat(eu fac asta de cel putin 10 ori pe zi cu copiii mei).Avem toti trei un blocaj emotional f.puternic.Poate ca daca n-ar fi baut altfel ar fi stat lucrurile..oricum nu recomand nimanui sa se castoreasca cu un alcoolic sau cu unul caruia ii place sa bea un paharel,pentru ca lucrurile pot scapa oricand de sub control.Si sincer dupa atatea tarasenii cate s-au intamplat in familia mea acum simt ca sunt in rai cu actuala si ADEVARATA mea familie,desi as avea oaresce lipsuri materiale.
|