Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut
Domnule Cezar ce parere aveti despre Maica Siluana si programele ei, as vrea o parere mai amanuntita :)
|
Te rog să mă ierți dar nu o cunosc pe Maica Siluana, nu am avut prilejul. Nu știu mai nimic despre dânsa, afară de vreo câteva conferințe (crâmpeie) și o postare despre Rugăciunea Inimii pe care am pus-o chiar eu pe un link.
Am ascultat-o însă de curînd la Radio Trinitas și mi-a plăcut ce și cum și cât a vorbit ca teolog, ca psiholog (nu știu dacă e psiholog dar are o atitudine și un conținut de om care cunoaște psihologie peste medie) și ca om al lui Dumnezeu cum tind să cred că este. Am însă o reținere, strict legată de concepția mea despre femei (pe care eu le voiesc mai smerite, în general, în bună tradiție românească și ortodoxă). Dar reținerea mea e pur subiectivă și nu sunt în măsură să judec activitatea Maicii Siluana. Dumnezeu s-o binecuvinteze!
Una peste alta cred totuși că face un lucru foarte bun. Și absolut necesar în țara noastră rămasă fără busolă sau, mă rog, la care Busola parcă nu mai ajunge să arate Punctele Cardinale... Sau mai exact: nu le mai vedem noi.
În fine, o mărturisire: aș prefera să fie mai retrasă, cam ca Părintele Rafail. Dar poate că slujirea ei, de Dumnezeu insuflată, este să fie activă. Domnul s-o întărească! Domnul să o îndrume! Domnul să îi dea răbdare, multă răbdare... Domnul să îi țină trează iubirea și o țină, mai înainte de toate, curată!