View Single Post
Vechi 13.09.2013, 23:57:06
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Ca să luăm pilda și de la dreapta și de la stânga, și din Părinți și din psihologie
trebuie musai să-i cunoaștem: și pe Părinți și pe psihologi.
Nu poți lua pildă de acolo de unde n-ai habar ci ai doar prejudecăți și mecanisme de apărare foarte active.
Nu știu cât mai cunoaște azi lumea pe Părinți, nu știu cât mai cunoaște pe Dumnezeu. Dar știu că pe psihologi nu-i cunoaște. Nu la noi în țară.
Așadar cuvântul Părintelui Rafail implică un îndemn subtil: cunoașteți-i, dacă vreți să luați ce au ei, eventual pildă! Bateți și se va deschide.
Dar cum să cunoști când nu ciocănești la ușă?
Iar dacă, totuși, deși n-ai bătut la ușă, în ciuda faptului că ai fost invitat - dar n-ai intrat, considerînd c-ar fi sub demnitatea ta să stai la masă cu pungașii, cu vameșii, cu desfrânatele
de unde să capeți ceva, fie cât de mic, de la cel care te-a poftit și pe care l-ai sfidat și defăimat?

Ar mai fi ceva:
1) Oarecînd, Domnul a spus unora că li se va lua Împărăția și se va da altora. Iar aceia care au auzit cuvântul s-au înfuriat mult (în loc să se îmbuneze și să se pocăiască).
2) Alt oarecînd, Apostolul Petru a văzut în vedenie o pânză cu patru colțuri și cu numeroase animale curate și necurate... Cu acel prilej a trecut la credință primul om dintre "neamuri" - sutașul Corneliu. Pe care l-am pomenit astăzi în Biserică.

Dumnezeu își alege oamenii pentru a duce la îndeplinire planul Său de mântuire a lumii.
N-ar fi exclus ca Părintele Stăniloae, într-un articol din Vest de prin anii 80, să fi profețit un lucru dureros (dar folositor): astăzi (în lumea modernă) Dumnezeu și-a dăruit harul Lui vindecător și mântuitor psihologilor.
Se pare însă că iudeii murmură, protestează... Ei nu pricep îndemnul la pocăință. Nu-l primesc. Doar nu sunt ei aleșii? Cum adică să li se conteste lucrarea? Cum să li se ia lor moștenirea? Lor?? Tocmai lor?
Îndrăznește cineva să îi înfrunte?
De unde Acesta să îi avertizeze? Oare nu este El fiul teslarului Iosif și al Mariei?

Vom vedea. Toate se vor vădi la vremea lor.
Reply With Quote